Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Vosganian se lauda: MCV nu i-a intimidat pe parlamentarii ALDE; vor vota legile justitiei
E.B. - - - -
2017-11-19
Actualitate Interna
2

Varujan Vosganian, deputat ALDE si purtator de cuvant al acestui partid, a declarat, la Iasi, ca senatorii si deputatii ALDE nu vor fi influentati de concluziile raportului MCV in ceea ce priveste votarea legilor justitiei. Varujan a explicat ca raportul MCV nu este rezultatul unui dialog.

 

 

"Opinia noastra, a parlamentarilor ALDE, este ca acest Mecanism de Cooperare si Verificare are utilitatea sa. Avem sentimentul ca el nu este rezultatul unui dialog si cred ca ar trebui si partea romana sa fie mai mult consultata in aceasta privinta. Credem, de asemenea, ca aceste concluzii prezentate in raportul Comisiei Europene nu trebuie sa opreasca procedura parlamentara in ceea ce priveste votarea legilor justitiei.

 

S-a crezut ca acest raport va intimida parlamentarii si ca va amana dezbaterile din Parlament, sau va cauta sa le influenteze. Cel putin noi cei de la ALDE o spunem raspicat ca optiunile noastre nu s-au modificat si ele merg inainte", a declarat Varujan Vosganian intr-o conferinta de presa sustinuta sambata la sediul ALDE Iasi, conform ziare.com.

 

Vosganian a vorbit si despre numirile sefilor de parchet, explicand optiunea parlamentarilor ALDE de a sustine numirea acestora de catre CSM cu faptul ca din 2004 si pana acum ambii presedinti au avut o politica partinitoare.

 

"Daca in ceea ce priveste numirea capilor procuraturii exista o discutie in care intra in mod firesc si Comisia de la Venetia, noi spunem deschis ca optiunea noastra ca sefii procuraturii sa fie numiti de CSM este consecinta experientei din 2004 incoace, cand s-a dovedit ca ambii presedinti au avut o politica partinitoare. Exista o vorba la noi la armeni. << Daca se intampla odata, nu se stie. Daca se intampla de doua ori nu stii ce se intampla si a treia oara >>.

 

Am avut un presedinte, Traian Basescu, care a fost clar motivat politic, dar nu a fost doar motivat politic, ci a fost si agresiv politic. Avem acum un presedinte care participa la mitinguri antiguvernamentale, si as fi curios daca prin concluziile sale, Comisia de la Venetia ne comunica si daca e normal ca un presedinte de tara sa participe si la mitinguri antiguvernamentale, ca sa stim daca concluziile Comisiei de la Venetia sunt aplicabile sau nu pe mediul politic romanesc", a conchis Vosganian.

 

TAGS : Vosganian Parlament MCV intimidare vot legi justitie Comisia de la Venetia
Comentarii
moldoveanu stefan 2017-11-19
mai draga ai un caracter de ,,lichea politica......esti cea mai mare salamandra politica.............. ai scos capul...urmaresti evolutia si scoti capul ...sa dai din gura...nu ai facut nimic..ca parlamentar petr.MOLDOVA???? nula la nula....numai dai din clanta....era sa ramai cu pise pe afara ...din parlament pe care il invoci ca legitim..for...dar tu si ai tai GASCA incalcati scopul.................
Marius Nicolescu 2017-11-19
Curajosi nevoie mare parlamentarii ALDE. Liberali, ce mai? Incurcati cu comunistii. Astia zic si eu barbati curajosi, patrioti si iubitori de tara si popor. Sictir! Ai uitat cand te dadeai cu mir?
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
3775
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22