Liviu Pop afirma ca va schimba invatamantul si da exemplu facerea lumii de catre Dumnezeu

E.b. | 19.11.2017

Liviu Pop, ministrul Educatiei, a explicat, sambata, cum vrea sa schimbe sistemul de invatamant in urmatorii 6 ani, dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, cel care a facut lumea in 6 zile, iar in a 7-a s-a odihnit.

Pe aceeași temă

  

Liviu Pop si-a inceput weekendul in judetul Iasi, in pitoreasca localitate Paun din comuna Barnova. Insa ce trebuia sa fie doar o alta taiere linistita de panglica s-a transformat intr-un sir necontenit de promisiuni, presarat pe alocuri cu amenintari.

 

El a vizitat aici o scoala construita de la zero. Numai ca unitatea de invatamant a fost data in folosinta abia acum, dupa ce finantarea a fost aprobata in 2006, iar costurile totale au ajuns la 826.000 de lei, finantarea fiind asigurata de minister si Banca Mondiala, transmite Mediafax.

 

Toate aceste "detalii" au fost trecute cu vederea de oficial, care in schimb a primit o icoana de la directorul scolii, ocazie cu care a facut o comparatie "divina".

 

"Am sa o pastrez in birou si sa ma gandesc ca si Dumnezeu a facut lumea in sase zile si dupa aia s-a odihnit. Avem timp in urmatorii sase ani de zile sa facem tot invatamantul din Romania cu unitati scolare de genul acestora", a spus ministrul, care trecut sub tacere faptul ca ridicarea unitatii de invatamant din Paun a durat 11 ani.

 

Apoi, Liviu Pop a explicat cum vrea sa schimbe sistemul si a insistat ca nu renunta la proiectul manualului unic.

 

"Manualul de baza, asa cum am spus, va fi pentru fiecare programa scolara. Pe langa manualul de baza, oricine poate sa faca manuale auxiliare, manuale alternative sau cum vreti sa le numiti, important este ca toate acestea sa fie avizate de catre Ministerul Educatiei Nationale", a subliniat ministrul Educatiei, citat de Agerpres.

 

Mai mult, el a dat asigurari ca manualele de clasa a V-a vor ajunge luni in toate scolile, altfel editurile vor fi amendate aspru. Asta cu toate ca unele carti zac in depozite si directorii de scoala trebuie sa le preia personal de acolo.

 

Si tot la capitolul schimbari se numara si mutarea celei de-a doua sesiuni de Bacalaureat din august in decembrie sau chiar in februarie.

 

"Discutia pe care incearca sa o poarte unii, vazand rezultatele bacalaureatului, este mutarea sesiunii din august in decembrie sau in februarie. Nu vom lua o decizie pana nu se va face o consultare in prealabil. Azi sunt trei sesiuni de bacalaureat. Nu e nimic nou. Important e cum asezam aceste sesiuni. In primavara este bacul olimpicilor, dupa care vine sesiunea din iulie si foarte repede cea din august. Eu cred ca decizia trebuie luata atunci cand vom avea argumentele", a punctat Liviu Pop, potrivit News.ro.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22