Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Criză politică: Social-democrații refuză să participe la o nouă mare coaliție cu Merkel
E.B. - - - -
2017-11-20
International
0

Social-democrații germani nu sunt dispuși să se alăture conservatorilor cancelarului Angela Merkel într-o nouă 'mare coaliție', după recentul eșec al negocierilor tripartite pentru formarea noului guvern de la Berlin.

 
 

Este concluzia care reiese dintr-un document intern al Partidului Social-Democrat german (SPD), transmite Reuters, preluată de Agerpres.

 

''Date fiind rezultatele alegerilor din 24 septembrie, nu suntem dispuși să intrăm într-o mare coaliție. Nu ne temem de noi alegeri'', menționează documentul consultat de Reuters.

 

Aceste comentarii survin după ce eforturile lui Merkel de a forma o coaliție guvernamentală alături de Verzi și Partidul Liber-Democrat (FDP) au eșuat, aruncând Germania în cea mai gravă criză politică din ultimele decenii.

 

SPD a obținut doar 20,5% din sufragii la alegerile parlamentare din septembrie, acesta fiind cel mai slab scor electoral al său din perioada postbelică. După alegerile din septembrie 2013, social-democrații au făcut parte din 'marea coaliție' alături de blocul conservator CDU/CSU (Uniunea Creștin-Democrată/Uniunea Creștin-Socială).

 

Negocierile pentru formarea unei coaliții guvernamentale la Berlin au eșuat duminică seara prin retragerea FDP, care a anunțat că nu poate forma un guvern viabil împreună cu celelalte formațiuni implicate în discuții.

 

În urma rezultatului dezamăgitor înregistrat în alegerile din septembrie, Angela Merkel a fost nevoită să încerce constituirea unei coaliții tripartite inedite la nivel național, așa-numita 'coaliția Jamaica', după culorile negru-galben-verde ale formațiunilor

 

O serie de subiecte i-au despărțit pe conservatori de FDP și de Verzi, printre care folosirea cărbunelui ca sursă de energie, politica fiscală și numărul de refugiați acceptați în Germania. 

TAGS : Merkel Germania colalitie social-democrati refuz negocieri tripartite
Mai multe din International
Comentarii
Total 0 comments.
921
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22