Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


CSM avertizează parlamentul: Toader a transpus greșit deciziile CCR în legile Justiției
Dora Vulcan - - - -
2017-11-21
Actualitate Interna
0

CSM avertizează parlamentul, în explicația dată avizului negativ pentru legile lui Toader, că ministrul Justiției a transpus greșit decizii ale Curții Constituționale. Proiectul de modificare a legilor justiției ar putea fi adoptat de comisia specială din Parlament săptămâna aceasta.

 

 

 Consiliul Superior al Magistraturii a trimis  Parlamentului motivele pentru care a avizat negativ proiectul: unele propuneri sunt neconstituționale iar mai multe decizii ale Curții Constituționale au fost transpuse greșit.

 

Avizul dat în urmă cu două săptămâni este consultativ, iar parlamentarii nu sunt obligați să țină cont de el.

 

Au fost 11 voturi în CSM pentru respingerea proiectelor, în timp ce șapte magistrați s-au pronunțat pentru un aviz pozitiv.

 

Atât DNA, cât și Parchetul General au cerut respingerea în bloc a proiectelor pentru modificarea a trei legi din domeniul justiției. Și președintele Klaus Iohannis a adus critici proiectului de modificare a legilor justiției.

 

În urmă cu două săptămâni, după ce a avut loc votul CSM, ministrul Tudorel Toader a declarat că a fost „o dezbarere cu final știut, eram convins că rezultatul va fi acela”.

TAGS : csm aviz negativ legile justitie hotarare csm
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
6710
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22