Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Proiectul lui Nicolae, adoptat tacit: Companiile privatizate fraudulos, naționalizate
Dora Vulcan - - - -
2017-11-21
Actualitate Interna
1

Un proiect controversat, repus pe tapetul dezbaterilor de senatorul PSD Șerban Nicolae, a fost adoptat tacit luni în Senat, pentru că a fost depășit termenul de dezbatere.

 

 

 

 Documentul stipulează că nicio privatizare nu va mai avea loc în următorii cinci ani. Mai mult, acţiunile şi activele de la companiile care au fost dovedite în instanţă a fi privatizate fraudulos vor fi naţionalizate, iar statul statul va trebui să îşi recupereze prejudiciul.

 

Conform inițiatorilor, astăzi, „procesul de privatizare a participaţiilor statului nu mai este o necesitate economică, iar resursele statului nu au nevoie de o asemenea sursă bugetară”. În opinia lor, interzicerea privatizărilor pentru următorul cincinal va da posibilitatea statului „să-şi reevalueze portofoliul de participatii, să efectueze investiţii şi sã-şi eticientizeze prezenţa în acţionariatul operatorilor economici care funcţionează în sectoarele de interes economic strategic”. Proiectul menționează că în cazul participaţiilor statului cu o valoare de până la 2 milioane de lei, dispoziţiile privind suspendarea procesului de privatizare nu se aplică.

 

Statul va trebui să adopte măsuri pentru recuperarea prejudiciilor  de la ce care au comis infracţiuni în procesul de privatizare sau în procedura de acordare a despăgubirilor aferente imobilelor preluate în mod abuziv: „repararea prejudiciilor aduse intereselor statului în economie ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni se realizează prin restabilirea situatiei juridice anterioare săvârşirii infracţiunii”.

 

Urmează ca documentul să treacă prin aprobarea Camerei Deputaţilor, iar apoi să fie trimis preşedintelui Iohannis, spre promulgare.

TAGS : psd serban nicolae senat nationalizare companii privatizare frauduloasa adoptare tacita
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
FLORIAN D. MIREA 2017-11-21
Un pas mic inapoi spre trecutul totalitar.
Total 1 comments.
2038
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22