Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Dragnea face plângere împotriva procurorului de caz. Îl umilește în fața protestatarilor
Dora Vulcan - - - -
2017-11-22
Actualitate Interna
0

Dupa ce DNA a decis sa puna sechestru pe toate bunurile si conturile lui LIviu Dragnea, avocatul său Maria Vasîi a spus marți seara, la Antena3, ca seful PSD va depune plangere impotriva procurorului de caz, Alexandra Lăncrănjan, pentru că a vrut să-l umilească prin chemarea la DNA.

 

 

Vasîi leagă prezența lui Dragnea la DNA pentru activități procedurale date de punerea averii sale sub sechestru de prezența în fața DNA a zeci de protestatari care i-au cerut demisia din fruntea Camerei Deputaților. Alături de ei au fost, însă, zeci de jandarmi care au creat un dispozitiv de protecție a sa - fapt unic în analele Jandarmeriei, care nu a mai protejat niciodată până acum, ca instituție a statutlui niciun anchetat penal - și a altor zeci de tineri îmbrăcați în negru, care au creat un scut de protecție care l-a dublat pe cel al Jandarmeriei. Unul dintre ei a fost identificat ca fiu al unui baron local, abonat la contracte cu statul: Iulian Demeter.

 

 "Am asistat la o prigoana impotriva lui Liviu Dragnea. Am solicitat procurorului de caz sa isi asume acest comportament agresiv impotriva liderului PSD, deoarece Liviu Dragnea a raspuns solicitarii Parchetului de a veni pentru un act procesual. Regretabil, in fata cladirii a fost intampinat cu violenta de toate felurile, iar procurorul de caz facea abstractie de acest eveniment. Desigur ca vom face plangerile cuvenite", a spus Vasii.

 

In plus, avocata lui Dragnea sustine ca procurorul de caz nu era deloc preocupat sa evalueze bunurile.

 

"Prejudiciul este socotit pe baza a nimic. Trebuie sa aduc la cunostinta si urmatoarele situatii extrem de grave. Domnul Liviu Dragnea este acuzat ca a constituit un grup criminal organizat in 2001, in conditiile in care legea penala aduce in Romania aceasta notiune doar din anul 2003", acuza Vasii.

 

"Cum poate sa indisponibilizeze venitul de la Camera Deputatilor, cine poate sa creada ca are o sursa ilicita?", a adaugat avocata.

 

"S-a incercat umilirea si discreditarea lui Liviu Dragnea. Contestam masura dispusa, a sechestrului, vom invoca toate nelegalitatile si vom recurge la o directiva europeana, chiar daca legea interna e restrictiva. Am avut aprobarea sa mergem miercuri dimineata, dar am primit telefon, luni seara, la ora 21:00, ca doamna procuror nu poate miercuri si sa mergem marti", a mai spus Vasîi. 

 

Vasii s-a referit inclusiv la Oficiul European Antifrauda (OLAF) in termeni la fel de duri:

 

"Acel raport intocmit de un investigator din OLAF va fi supus analizei in fata forurilor europene competente. In acest sens s-au redactat deja cererile de chemare in judecata si pot sa asigur ca toate aberatiile pe care le-ati aflat puse in carca domnului Dragnea se vor lamuri. Am asistat la un act de folosire a procedurilor judiciare intr-un scop politic".

 

Amintim ca DNA a pus sechestru pe toata averea lui Liviu Dragnea, pentru a recupera prejudiciul de peste 127 de milioane de lei din dosarul Tel Drum.

 

Dragnea a fost azi la DNA pentru a i se comunica oficial decizia. A sosit la ora 17:30, el fiind aplaudat de sustinatori, in timp ce contestatarii l-au huiduit si au strigat "Demisia!" sau "La puscarie!". Liderul PSD nu a dat declaratii, facandu-si drum cu greu catre intrarea in institutie, in conditiile in care jurnalistii il asaltau cu intrebari.

 

Dupa nici jumatate de ora, a parasit institutia la fel de tacut cum a venit si inconjurat de jandarmi, remarcă ziare.com. 

 

foto- captură Digi 24

TAGS : dna liviu dragnea tel drum sechestru avere plangere dragnea procuror umilire
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
7955
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22