Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


CCR a admis două sesizări de neconstituționalitate ale USR şi a repins alte două
E.B. - - - -
2017-11-22
Actualitate Interna
0

Curtea Constituțională a României a admis miercuri, cu unanimitate de voturi, două sesizări formulate de USR cu privire la neconstituționalitatea unor hotărâri adoptate de Parlament.

 

Potrivit unui comunicat al CCR, citat de Agerpres, o primă sesizare, formulată de grupul parlamentar al USR din Camera Deputaților, a vizat o hotărâre privind aprobarea componenței nominale și a conducerii Comitetului director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare.

 

"În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis sesizarea de neconstituționalitate și a constatat că Hotărârea Parlamentului României nr. 72/2017 pentru modificarea anexei la Hotărârea Parlamentului României nr. 15/2017 privind aprobarea componenței nominale și a conducerii Comitetului director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare este neconstituțională", se precizează în comunicat.

 

Conform aceleiași surse, CCR a admis și o a doua sesizare formulată de grupul parlamentar al USR din Camera Deputaților, referitoare la neconstituționalitatea Hotărârii Parlamentului României nr. 70/2017 pentru modificarea anexei la Hotărârea Parlamentului României nr. 10/2017 privind aprobarea componenței nominale și a conducerii Delegației permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre.

 

Foto: Valer Dorneanu, preşedintele CCR

 

Pe de altă parte, CCR a respins cu majoritate de voturi, ca neîntemeiate, alte două sesizări formulate de același grup parlamentar. Una se referea la neconstituționalitatea Hotărârii Parlamentului României nr. 73/2017 pentru numirea directorului general interimar al Societății Române de Televiziune, iar cealaltă la neconstituționalitatea Hotărârii Parlamentului României nr. 71/2017 pentru modificarea anexei la Hotărârea Parlamentului României nr. 30/2017 privind constituirea grupurilor parlamentare de prietenie.

 

Deciziile sunt definitive și general obligatorii și se vor comunica președinților celor două Camere ale Parlamentului. 

TAGS : USR Parlament CCR decizie neconstituționalitate decizii sesizari
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
1972
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22