Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Minciunile lui Tudose, la moțiune: manualele școlare au ajuns pentru prima oară la timp
Dora Vulcan - - - -
2017-11-23
Actualitate Interna
0

Prim-ministrul Mihai Tudose i-a criticat joi pe initiatorii motiunii de cenzura pentru ca au vorbit despre haosul din Educatie, sustinand ca 2017 a fost primul an din ultimii multi ani cand manualele scolare au fost la timp la elevi.

 

 

 "Ati vorbit despre haosul din Educatie. Va reamintesc ca acesta e primul an din multi ultimi ani  cand manualele scolare au fost la timp, la inceputul scolii. Nu au mai invatat dupa fituici, ca pe vremea dumneavoastra. In al doilea rand, am  finalizat constructia a 46 de gradinite, 24 de scoli. Ala de clasa a cincea (manualul - n. red.), pentru dumneavoastra vi-l dam personal. Daca acolo sunteti, e in regula", a spus Tudose de la tribuna parlamentului, citat de News.ro.

 

El a mai spus ca s-au facut "progrese semnificative" in ceea ce priveste invatamantul dual, unde Guvernul a reusit sa finalizeze perste 100 de clase.

 

"Tot in motiunea dumneavoastra am citit ceva foarte grav, anume ca Educatia ar fi in declin si ca elevii nu ar avea manuale. In lumea dumneavoastra nu erau manuale. Diferenta anul acesta fata de anul trecut: anul trecut s-au cheltuit pe manuale si pe acele suplimente 700 de milioane de lei. Anul acesta s-au asigurat toate manualele cu 40 de milioane de lei. Poate mai puneti niste intrebari despre unde si cine a cheltuit banii respectivi", a mai spus seful Guvernului.

 

Ultima transa de manuale pentru elevii clasei a V-a a fost furnizata luni in 39 de judete, a anuntat, luni, Ministerul Educatiei, precizand ca termenul de livrare nu a fost respectat de trei edituri, iar joi, in momentul declaratiilor lui Tudose, mai erau doua edituri care in cateva judete nu transmisesera la timp manualele.

TAGS : parlament motiune lant uman tudose manuale minciuni
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
4487
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22