Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Dragnea evită să spună dacă demisionează, dar îl acuză pe Iohannis că a pus sistemul pe el
E.B. - - - -
2017-11-23
Actualitate Interna
1

Liviu Dragnea, liderul PSD, a evitat să raspundă la solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de a demisiona. Dragnea a spus doar că nu este prima dată când şeful statului îi cere demisia şi "pune sistemul" pe el.

 

 

Liderul PSD a acuzat o bună "colaborare" a preşedintelui cu "noua coaliţie politică PNL-DNA".

 

"Nu este prima dată când imi cere demisia. Are această plăcere. Mai pune câte o parte din sistem pe mine, iar îmi cere demisia. Aşa se lucrează, coordonat", a declarat Dragnea, la Parlament, după votarea moţiunii de cenzură, conform News.ro.

 

"Se pare că este o colaborare bună cu noua coaliţie politică PNL-DNA", a mai spus, ironic, Liviu Dragnea, referindu-se la prezenţa liderului PNL, Ludovic Orban, şi a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, la dezbaterea de la GDS pe tema legilor justiţiei.

 

Întrebat de jurnalişti cum se vede România în afara ţării, după ce Iohannis a spus că există întrebări de la ceilalţi şefi de stat despre faptul că numărul doi şi numărul trei din stat sunt implicaţi în cercetări penale, liderul PSD a susţinut că se vede "aşa cum văd şi românii în fiecare zi - dezvăluiri si abuzuri făcute de acest sistem".

 

*******************

 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat ier, la Ploieşti, că este clar că Liviu Dragnea trebuie să demisioneze din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, şeful statului subliniind că acesta nici nu trebuia să ajungă în acea funcţie. Referindu-se la Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele a declarat că ”acest tip de circ cu victimizări nu face bine democraţiei”.

 

Este greşit ca în conducerea statului să ajungă oameni cu probleme penale, fiindcă acesta este rezultatul. Ei ajung acolo şi vor să-şi apere pielea proprie, nu pielea românului şi atunci apar astfel de situaţii de tip circ, când oameni în toată firea vin şi statuează prostii de tipul statului paralel, se victimizează şi aşa mai departe, când de fapt scopul lor este doar de a-şi proteja propria persoană”, a afirmat preşedintele Iohannis.

 

Întrebat despre acuzaţiile lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu la adresa sa, Iohannis a declarat: ”Întreaga abordare a acestor domni care în mod dovedit au probleme penale mi se pare destul de contraproductivă. Ei vor să concentreze toată atenţia statului pe problemele lor. Exact lucrul care nu trebuie să se întâmple şi asupra căruia am avertizat şi am tras semnale de atenţionare încă de mai multă vreme”.

TAGS : Dragnea demisie Iohannis solicitare sistem DNA
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
nic 2017-11-24
Eu sper sa dispari complet din Romania si sa nu mai auzim niciodata despre tine!!!!
Total 1 comments.
2435
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22