Actriţa Stela Popescu a murit: Găsită fără suflare la domiciliu. Dosar de moarte suspectă

E.b. | 23.11.2017

Actrița Stela Popescu a fost găsită decedată, azi, la domiciliul său, a declara coordonatorul SMURD București, medicul Bogdan Oprița.

Pe aceeași temă

UPDATE 17.50 „Compartimentul Morţi Suspecte din Poliţia Capitalei a deschis un dosar de moarte suspectă, trebuie lămurite cauzele medicale care au dus la acest deces. Actriţa a fost ridicată şi dusă la Institutul Naţional de Medicină Legală, unde i se va face autopsie. Era moartă de câteva ore, sunt câteva semne care duc spre moarte suspectă, dar acest lucru va fi stabilit în urma necropsiei”, au declarat surse din Poliţia Capitalei pentru „Adevărul”.

Citeste mai mult: adev.ro/ozvi5m

 

 

UPDATE: „Compartimentul Morţi Suspecte din Poliţia Capitalei a deschis un dosar de moarte suspectă, trebuie lămurite cauzele medicale care au dus la acest deces. Actriţa a fost ridicată şi dusă la Institutul Naţional de Medicină Legală, unde i se va face autopsie. Era moartă de câteva ore, sunt câteva semne care duc spre moarte suspectă, dar acest lucru va fi stabilit în urma necropsiei”, au declarat surse din Poliţia Capitalei conform Adevărul.

 

"Trupul neînsufleţit va fi ridicat şi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei pentru a fi clarificate anumite aspecte de natură medicală. Cercetările sunt efectuate de către compartimentul Morţi Suspecte din cadrul Serviciului Omoruri, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti", transmite Poliţia Capitalei.

 

 

"Acum 20 de minute a fost găsită decedată la domiciliu de echipajul SMURD", a afirmat Oprița, conform Agerpres.

 

Stela Popescu avea 81 de ani. 

 

"Acum mă duc la ea acasă. Nu ştiu ce se întâmplă.Vai de mine!”, a aspus Alexandru Arşinel, plângând în hohote, conform News.ro.

 

Reprezentanții ISU București Ilfov au comunicat că s-a primit un apel la numărul de urgență 112, care anunța existența unei persoane de sex feminin cu probleme respiratorii severe, în strada Alexandru Donici.

 

Au fost trimise la fața locului două echipaje SMURD (tip B și C), însă persoana era decedată. Nu au fost întreprinse manevre de resuscitare, a precizat ISU București Ilfov. 

 

***************

 

Cu o carieră de peste șase decenii, este, fără îndoială, una dintre cele mai cunoscute actrițe din România, cu zeci de roluri memorabile, care au încâtat generații întregi.

 

Stela Popescu era diagnosticată de mai mulți ani cu diabet. Apelul la 112 a fost făcut de fiica sa adoptivă, care a găsit-o prăbușită în casă. Suferise un stop cardiorespirator.
 


„Nu am niciun secret, dar sunt două lucruri importante în viața unui om: moștenirea genetică și dragostea de viață. Dacă faci o profesie care te satisface, nu mai contează atât de tare banii. Dacă ești foarte bun, atunci ceea ce îți vine de acolo îi ajunge să supraviețuiești. Nu vreau avion personal, nu mașini, marea mea bucurie este că am reușit în această profesie”, spunea Stela Popescu într-un interviu pentru Digi24, acordat în 2013.

 

Actrița Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935, la Slobozia-Hodorogea, Orhei, Basarabia, într-o familie de învățători, iar prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă. Atunci, în 1940, tatăl ei este deportat în Siberia, iar mama se refugiază, împreună cu fiica, în România, la Brașov.

 

„Mama m-a susținut grozav, doar că nu mă credea cea mai deșteaptă și cea mai frumoasă. În ultimele luni de viață, mama mi-a spus: Când intri tu în scenă, răsare soarele. A fost cel mai mare compliment de o viață pe care mi l-a făcut mama”, mărturisea actrița în interviul pentru Digi24.

 

Stela Popescu a fost căsătorită cu regizorul Dan Puican, de care a divorţat după opt ani. S-a recăsătorit apoi cu Puiu (Mihai) Maximilian (decedat în 1998), despre care spunea că a fost sufletul ei pereche. „Nu ştiu ce e cu dragostea, e un lucru foarte interesant, e un fluid care se petrece între doi oameni, nu ştiu. În clipa aceea eram măritată şi am simţit că acest om (n. r. Puiu Maximilian) mi se potriveşte mie, că nu pot merge pe două drumuri cu el. Din clipa aceea totul a fost altfel”, se confesa Stela Popescu într-un interviu pentru Gândul, în 2011.

 

********************

 

 Pe 7 februarie 2004, a primit din partea şefului statului Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria D - Arta Spectacolului, ”în semn de apreciere a întregii activităţui şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului“.

 

Pe 10 septembrie 2013, regele Mihai I i-a conferit, prin fiica sa, principesa Margareta, decoraţia ”Nihil Sine Deo“. Pe 1 iunie 2017, a primit diploma de Cetăţean de Onoare al Braşovului, oraş în care a făcut şcoala şi facultatea şi a jucat în 400 de spectacole, ea declarând că ”dacă în piept ai o inimă ce tot arde, rămâi tânăr şi la 90 de ani”.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22