Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Fondurile Europene si CJ Teleorman nu s-au constituit parte civila in dosarul Tel Drum
E.B. - - - -
2017-11-23
Actualitate Interna
1

Ministerul Fondurilor Europene si Consiliul Judetean Teleorman nu s-au constituit inca parte civila in dosarul Tel Drum, cu toate ca prejudiciul estimat in acest dosar de procurori este urias.

 

Sefii celor doua institutii sustin ca n-au fost informati oficial de DNA, insa procurorii spun contrariul.

 

Marius Nica, ministrul delegat pentru Fondurile Europene, a declarat, joi, pentru Digi24, ca institutia pe care o conduce nu s-a constituit inca parte civila pentru ca nu ar fi fost instiintata oficial.

 

"In momentul in care vom primi solicitare din partea institutiilor de control vom face acest lucru", a declarat Marius Nica.

 

De asemenea, Danut Ionel Cristescu, presedintele CJ Teleorman, a declarat pentru acelasi post ca nu a primit o informare oficiala de la DNA pana acum, iar cand va primi, va vedea el ce e de facut.

 

"Nu ne-am constituit parte civila pentru ca, pana in momentul de fata, nicio institutie nu ne-a informat, nu cunoastem care este prejudiciul si trebuie sa fie intemeiat, sa vedem care sunt probele. Nu putem sa stim. Nu am primit nici scris, nici oral nicio informatie cu privire la acest lucru (...) Vom analiza si vom vedea daca este cazul sa ne constituim parte civila in acest caz", a declarat presedintele CJ Teleorman pentru postul de televiziune citat.

 

Biroul de Presa al DNA a precizat ca cele doua institutii au fost informate oficial, in scris, inca din data de 20 noiembrie, conform ziare.com.

 

"Pe 20 noiembrie au fost notificati in scris. Si Consiliul Judetean Teleorman a fost notificat, si autoritatea de management, respectiv Ministerul Fondurilor Europene, cele doua institutii care apar si in comunicatul de presa privind sechestrul asigurator. Pe data de 20 li s-a trimis o adresa in care sunt intrebati daca se constituie sau nu parte civila in cauza", a declarat reprezentantul DNA.

 

Conform comunicatului DNA prin care a fost anuntata instituirea sechestrului asigurator in dosarul Tel Drum, procurorii estimeaza ca in acest dosar au fost obtinute nelegal fonduri europene de peste 20 milioane de euro, iar CJ Teleorman a fost prejudiciat prin infractiuni de abuz in serviciu cu peste 31 milioane de lei.

 

Pus sub urmarire penala in acest dosar, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a decis sa conteste in instanta masura sechestrului asiguratoriu instiuit de procurorii anticoruptie, potrivit declaratiilor avocatei sale. Si Marius Nica, si Danut Cristescu sunt membri ai PSD.

TAGS : Dragnea DNA Tel Drum Ministerul Fondurilor Europene CJ Teleorman
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Florian 2017-11-24
Cine a spus psd a spus pcr = minciuna.,ei nu stiu altceva decat sa minta,dupa mai mult de55 de ani de auzit minciuni:pot sa afirm in mod responsabil ca psd = minciuna,si daca romanilor asta le place,atunci asi merita soarta.
Total 1 comments.
2883
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22