Propuneri de îmbunătățire a ”revoluției fiscale” făcute de investitorii români și străini

Dora Vulcan | 24.11.2017

"Consideram ca modificarile propuse sunt mult prea profunde pentru a fi adoptate printr-o Ordonanta de urgenta si ar trebui adoptate de catre Parlament, in cadrul unui proces legislativ normal.”

Pe aceeași temă

 

 

 

 "Un angajat cu contract part-time in baza caruia va fi remunerat anul viitor cu un salariu brut de 600 RON, nu va castiga suficient astfel incat sa acopere cei 665 RON datorati drept contributii sociale. Chiar si cu majorarea deducerilor personale, aceasta categorie de angajati va avea de pierdut. De exemplu, daca luam cazul unui angajat cu jumatate de norma, care in prezent castiga 725 RON, iar din 2018 va castiga 950 RON (i.e. 50% din salariul minim brut) si are 2 persoane in intretinere, acesta va avea un venit net diminuat cu 52% incepand cu ianuarie 2018", se arata intr-un document al Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, citat de Hotnews.ro. 

 

 

"Consideram ca modificarile propuse sunt mult prea profunde pentru a fi adoptate printr-o Ordonanta de urgenta si ar trebui adoptate de catre Parlament, in cadrul unui proces legislativ normal. In coroborare cu principiul predictibilitatii si stabilitatii statuat in Codul Fiscal, precum si cu prevederile din Codul Fiscal prin care modificarile cotelor sau introducerea unor noi impozite trebuie adoptate cu minimum 6 luni inainte de a intra in vigoare, solicitam respectarea acestor principii si adoptarea legislativa in regim normal prin Parlament, cu un termen de implementare de minimum 6 luni.

 

In numele membrilor din cadrul Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR), dorim sa reiteram inca o data importanta cruciala a transparentei cadrului fiscal, precum si efectele ce ar putea fi generate ca urmare a aplicarii masurilor propuse. Avand in vedere consecintele extrem de grave si blocajele ce pot interveni in economia Romaniei, CDR propune ca, inainte de implementarea efectiva a acestor masuri sa existe un dialog real si constructiv cu privire la propunerile in domeniul fiscalitatii", se mai arata in documentul Coalitiei.

 

 

Documentul integral al Coaliției pentru Dezvoltarea României și propunerile făcute de reprezentanții săi, AICI

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22