Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Comisia Iordache: Presedintele ramine in procedura de numire si revocare a procurorilor sefi
E.B. - - - -
2017-11-24
Actualitate Interna
2

Comisia parlamentară specială pentru Legile Justiției, condusă de deputatul PSD Florin Iordache, a decis că numirea procurorului general, procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, procurorului-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism va fi făcută de președintele României.

 

 

Preşedintele numeşte procurorii sefi la propunerea ministrului Justiției, menținând forma actuală a Statutului judecătorului și procurorului.

 

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, prim-adjunctul și adjunctul acestuia, procurorul-șef al DNA, adjuncții acestuia, procurorii-șefi de secție ai acestor parchete, precum și procurorul-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și adjuncții acestuia "sunt numiți de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată. Președintele României poate refuza motivat numirea în funcțiile de conducere prevăzute la alin. (1), aducând la cunoștința publicului motivele refuzului", prevede textul pe care comisia l-a adoptat vineri.

 

Și în ceea ce privește revocarea procurorilor-șefi, comisia a păstrat prevederile din legea în vigoare.

 

Revocarea procurorilor din funcțiile de conducere prevăzute la alin. (1) se face de către Președintele României, la propunerea ministrului Justiției care se poate sesiza din oficiu, la cererea adunării generale sau, după caz, a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție ori a procurorului-șef al DNA, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, pentru motivele prevăzute la art. 51 alin. (2) care se aplică în mod corespunzător, a decis comisia specială. 

TAGS : Iohannis procurori presedinte procuror general DIICOT DND numire
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
?????? 2017-11-25
Ătia au ajuns la concluzia că ar putea forma īmpreună un grup infracțional cu diverse orientări politicie care să stabilească împreună cum să funcționeze justiția , cå ar fi numii de ei ?
darie petronius 2017-11-25
satu si ma intreb?..oare pentru genul acesta d elegi,,justitie" ..nu ar trebui sa fie implicati cei mai de seama juristi ai tarii,academiei,..si nu sa decida niste anonimi..cu studii la ff...si fara aplicatiune??/.. e trist ca acest parlament a devenit o saga pentru hoti.....................
Total 2 comments.
1479
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22