Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Trump denunță atacul oribil și laș asupra unei moschei din Egipt, soldat cu 235 de morți
E.B. - - - -
2017-11-24
International
1

Președintele american Donald Trump a denunțat atacul terorist oribil și laș, comis vineri împotriva unei moschei din Egipt.

 

Atacul armat s-a soldat cu moartea a 235 de persoane și rănirea altor 109, potrivit ultimului bilanț, relatează AFP, preluată de Agerpres

 

"Lumea nu poate tolera terorismul, trebuie să învingem militar (teroriștii) și să discredităm ideologia extremistă care reprezintă baza existenței lor", a declarat Donald Trump într-un mesaj pe Twitter, subliniind că atacul comis de bărbați înarmați în satul Bir al-Abed a vizat "credincioși nevinovați și fără apărare".

 

Atentatul, cel mai sângeros din istoria recentă a țării, nu a fost revendicat.

 

Atacatorii au provocat o explozie iar apoi au deschis focul asupra credincioșilor adunați la rugăciunea de vineri la moscheea Al Rawdah, din satul Bir al-Abed, la 40 de kilometri vest de orașul El Arish, capitala provinciei Sinaiul de Nord.

 

Moscheea este situată într-o regiune unde autoritățile sunt angajate în confruntări cu aripa egipteană a grupării jihadiste Statul Islamic.

 

Guvernul egiptean a declarat vineri trei zile de doliu național, a informat televiziunea de stat egipteană, în timp ce președintele Abdel Fattah al-Sissi a convocat o reuniune de urgență a miniștrilor săi însărcinați cu securitatea.

 

Secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, a condamnat "o crimă oribilă care confirmă că adevărata religie a islamului este nevinovată în comparație cu cei care susțin ideologia teroristă extremistă".

 

Într-un mesaj transmis omologului său egiptean, președintele rus Vladimir Putin a făcut referire la un atac șocant prin "cruzimea și cinismul său", potrivit unui comunicat al Kremlinului. 

TAGS : Trump SUA atac Egipt morti teroristi extremism ideologie
Mai multe din International
Comentarii
FLORIAN D. MIREA 2017-11-27
Dusmanii Islamului se afla in interiorul lumii islamice.
Total 1 comments.
767
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22