Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Demisia profitabilă a lui Mugabe:10 milioane de dolari și imunitate față de orice acuzații
Dora Vulcan - - - -
2017-11-26
International
1

Robert Mugabe și soția lui vor primi 5 milioane de dolari cash înainte de demisie, urmând ca restul banilor până la 10 milioane de dolari să-i primească la scurt timp după demisie, ca parte a unei intelegeri negociate inainte ca acesta sa demisoneze.

 

 

Oficialul a spus ca Mugabe  a primit imunitate in fata oricarei punere sub acuzare si garantii ca nu va fi luata nicio masura impotriva numeroaselor interese de afaceri ale familiei si  va primi “o plata cash de 5 milioane de dolari” imediat, urmand ca restul banilor sa fie acordati in urmatoarele luni, scrie publicația The Guardian, preluată de Hotnews.ro. 

 

Salariul de 150.000 de dolari al fostului dictator, acum in varsta de 93 de ani, va fi platit pana la sfarsitul vietii. Sotia sa de 52 de ani, criticata pentru lacomia si extravagantele ei, va primi pe viata un salariu de 75.000 de dolari.

 

Cei doi vor putea sa ramana in luxosul conac supranumit “Acoperisul Albastru” din Harare, iar guvernul din Zimbabwe le va plati facturile medicale, angajatii, paznicii si calatoriile in strainatate. 

 

Dictatura de 37 de ani a lui Mugabe a distrus moneda nationala pana la disparitie, tara s-a indatorat masiv, iar populatia este la un nivel extrem de saracie, cu o rata a somajului de peste 80%.

 

Drumurile sunt dezastruoase, multe localitati nu au electricitate, educatia este la un nivel minim, iar ingrijirea medicala aproape ca nu exista. Speranta de viata este una dintre cele mai reduse din lume.

 

TAGS : zimbabwe mugabe acord milioane dolari imunitate acuzatii
Comentarii
FLORIAN D. MIREA 2017-11-27
Inca un mic lider maximo, pe stil african, care isi primeste strachina de aur pentru binefacerile pe care le-a adus poporului sau! Cand se va ispravi cu aceste gorile politice ale planetei?!?
Total 1 comments.
Mai multe din International
2958
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22