„Mariţa”, debutul în lungmetraj al regizorului Cristi Iftime

Fara Autor | 26.11.2017

2017 / 12 / 01

Pe aceeași temă

Mariţa, debutul în lungmetraj al regizorului Cristi Iftime, va avea premiera în cinematografele din România de Ziua Naţională, 1 Decembrie.

Filmul a câştigat Premiul Juriului FEDEORA pentru cel mai bun lungmetraj din competiţia „East of the West” la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary

Mariţa a convins criticii europeni şi din zona Mediteranei prin „simplitatea regiei acestei opere de debut, concentrată pe viaţa de fiecare zi a unei familii ai cărei membri, deşi sunt despărţiţi după divorţul părinţilor, atunci când se întâlnesc, se bucură în mod spontan de energia pozitivă care îşi face loc în viaţa lor“.

 

 

„Provocarea acestui road-movie a fost să reuşesc să surprind un moment de trecere din existenţa fiului, momentul desprinderii de tată, un individ tragicomic care s-a lăsat tot timpul purtat de viaţă. Miza a fost ca spectatorii să petreacă suficient timp cu tatăl, să se familiarizeze atât de mult cu prezenţa şi cu poveştile lui, încât să li se pară lor înşile greu să se despartă de el”, declară regizorul Cristi Iftime.

 

Cu o imagine semnată de Luchian Ciobanu, filmul îi are în distribuţie pe actorii Alexandru Potocean, Adrian Titieni, Lucian Iftime, Victoria Cociaş, Andrei Huţuleac, Bogdan Dumitrache, Ana Ciontea.

Scenariul a fost scris de Anca Buja şi Cristi Iftime, montajul a fost realizat de Dragoş Apetri, designer de costume Alexandra Alma Ungureanu, machiajul Maria Andreescu, scenografia Mălina Ionescu iar sunetul a fost semnat de Dan-Ştefan Rucăreanu, Alexandru Dumitru şi Florin Tăbăcaru. Producători Ada Solomon şi Radu Stancu.

 

Mariţa este o producţie Hi Film Productions şi va fi distribuită în cinematografele din toată ţara de microFILM.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22