Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFParalele inegale
2017-11-28
0
„Cei care sunt împotriva mea se ascund“, a zis Dragnea ieșind în întâmpinarea sechestrului pe avere.

Aș! Nici vorbă să se ascundă! Dimpotrivă, ies în stradă din ce în ce mai mulți (sindicate, patronate, ONG-uri) și îi cer demisia din pricina siluirii justiției și a haosului fiscal. Nici opoziția nu s-a ascuns și a depus o moțiune de cenzură fără șanse, fiindcă „în momentele de criză PSD se strânge precum ariciul“, după cum avertiza Lia Olguța. Și bagă toată țara în criză. Nici președintele Iohannis nu se ascunde de Dragnea: „Sunt unele persoane care vor să acapareze toată puterea ca să-și salveze pielea și se victimizează vorbind de statul paralel; e o glumă destul de proastă asta cu statul paralel“. Statul paralel e o glumă proastă când o spun Udrea, Tăriceanu, Dragnea și alți cetățeni de vază ai statului paralel unde securiștii vechi și noi fac banii, corupția și agenda publică (din bube, mucigaiuri și noroi). Apoi, când ajung la DNA, se dau refugiați politici (doar cu ce aveau pe ei) din statul paralel - precum Darius Vâlcov, venit la ÎCCJ cu tăticul, care a declarat că el le-a cumpărat lingouri de aur nepoților (o veche tradiție oltenească) și cu fosta soție, care a susținut că banii primiți de Darius prin cimitire proveneau de fapt din darul de la cele trei nunți ale lor. Dar din dar se face Darius. D-l Iohannis nu recunoaște însă statul paralel („nu există“), dar explică situația: „avem abordări politice diferite, dar asta nu înseamnă că e stat paralel“.

 

Corect. Iohannis însuși are abordări diferite. Anul trecut nu i-a invitat pe Dragnea și Tăriceanu de 1 Decembrie fiindcă sunt penali, dar acum i-a invitat. Degeaba, fiindcă tot nu vin. Dragnea, în schimb, are o singură abordare: cine nu e cu noi e în statul paralel - drept care a cerut comisiei speciale conduse de Florin Iordache să rezolve rapid legile justiției. Adică să smulgă dinții justiției. Iar felcerul Iordache știe replica: „N-ai idee cum ți-i scot, până clipești o dată, pac!“. D-ale cașcavalului! Cel care a dat o definiție antologică statului paralel este însă ministrul Liviu Pop: „Sunt acei oameni care nu au curaj să vină în față și folosesc alți oameni care cheamă alți oameni ca să dea declarații despre alți oameni“.

 

Clar! Dacă trimiți pe cineva să întrebe pe cineva despre altcineva, ai și pătruns fără viză în statul paralel. Unii nici nu-și dau seama că au ajuns acolo. Așa a pățit fostul premier Grindeanu când pescuia cu Dragnea la Belina: „Eu, sincer să fiu, nici nu știam unde sunt“. Ce-i drept, Grindeanu lăsa impresia că nu știe unde se află nici când era la guvern. Când a aflat era prea târziu și l-au expulzat. Acum e șef la ANCOM (10.000 de lei leafă) - asta în caz că tot nu știe unde se află. De fapt, pentru PSD statul paralel e justiția pe care Ponta și-o dorea încă din 2012. Astăzi Ponta a anunțat că „PSD va dispărea ca PRM“ și s-a autoproclamat liderul opoziției, după ce l-a asvârlit de pe scăunel pe ăla nimicu’ (Daniel Constantin) de la piticu’ Pro. „Ponta are probleme de caracter“, a observat Adrian Năstase. Are probleme, într-adevăr, dar n-are caracter. Măcar e consecvent: nici n-a avut. Alții au avut, dar l-au pierdut. Mulți rătăciți în ultima vreme: „DNA e un jalnic instrument politic“ a zis Tăriceanu. În cazul de față, cine zice ăla e.

TAGS : psd liviu dragnea alde florin iordache liviu pop dna ICCJ darius valcov legile justitiei udrea ong 1 decembrie ponta ANCOM Belina tariceanu
Comentarii
Total 0 comments.
Recomandari
5245
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22