Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Catalin Predoiu: Nu accept tonul pe care Departamentul de Stat al SUA vorbeste Romaniei
E.B. - - - -
2017-11-28
Actualitate Interna
5

„Lupta cu PSD pentru independenta Justitiei nu e usoara si orice sprijin e binevenit. Dar nu pot sa accept tonul pe care Departamentul de Stat vorbeste Romaniei", sustine liberalul Catalin Predoiu.

 

 

Eu am sprijinit și sprijin cu fapte administrative și politice independența Justiției și parteneriatul strategic pentru secolul XXI cu SUA, scrie Catalin Predoiu pe pagina sa de Facebook.

 

Lupta cu PSD pentru independența Justiției nu e ușoară și orice sprijin e binevenit. Dar nu pot să accept tonul pe care Departamentul de Stat vorbește României. Suntem, poate, cel mai fidel aliat al SUA în regiune și cel mai apropiat partener în teatrele de război, pentru democrație și valorile nord-atlantice

 

Măcar pentru acest motive ar trebui să se discute pe un alt ton cu România, orice probleme, indiferent cât de delicate. 

 

Nu e sigur cât de inspirată și eficientă este această mișcare din punct de vedere tactic, ce ar putea alimenta un curent anti-american și naționalist, care poate fi manipulat de Rusia. Poate că e nevoie de mai multă ingeniozitate din partea Departamentului de Stat

 

Poate că diplomații americani ar trebui să fie mai atenți la modul în care abordează România, mai adaptați la realitățile din teren, pentru a fi eficienți. O spun de pe poziția unui prieten al Americii.

***********

 

Departamentul de Stat al SUA a postat  ieri pe site o declaratie oficiala prin care cere Romaniei sa renunte la modificarea legilor justitiei. Totodata, oficialii americani atrag atentia ca respectivele modificari "afecteaza lupta anticoruptie, independenta judiciara si slabesc statul de drept"

 

TAGS : Predoiu PNL SUA Departamentul de Sta Justitie coruptie Romania
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Victor R. 2017-11-28
Domnule Predoiu, prin aceasta declaratie - nationalist-ceausista - ai terminat o cu politica (pentru segmentul de oameni responsabili din aceasta tara). Vei fi invitat de multe ori la Antena 3 si Romania TV unde vei explica, fudul, cat e de necesara pt Romania "independenta si suveranitatea". Pa!
Catalin PERDOIU reloaded 2017-11-28
Vesnic "luzar" sau "premier de rezerva" te poti inscrie in PSD ca in asa zisa "opozitie" am vazut de ce esti in stare. Ii poti lua cu tine si pe Busoi pe Alinutza pe Blaga pe Petrache pe Cacarau...si altii ca pe mana lor ati ajuns un partid de 2 bani. Lasati PNL-ul la cei care mai sunt liberali ! PNL+PD=PSD. Si voi aveti la fel de multi penali ca si PSD iar legile date in favoarea penalului Dragnea va convin de minune. Opozitia ce o faceti este o simulare jenanta ...iar despre presedintele vostru ce sa mai zic...e la fel de jenent ca voi toti ceilalti la un loc.
In inteligenta voastra ati dezertat de la "comisia Ciordache" , noroc cu USR-ul ca ei sunt singurii care gandesc si au ramas ca sa dezbata ca sa incetineasca comisia.
Catalin PERDOIU 2017-11-28
Vesnic "luzar" poti sa te inscri in PSD
BASCA 2017-11-28
Si uite asa cand taman s-a umplut paharul si mai vezi si alte tonuri afara de cel diplomatic siropos,vine Predoiu si da apa la moara tonomatelor mercenare cu scaderea increderii natiei in americani.Dar tonul golanesc al lui Liviu,Tudose,Nicolicea cum trebuie combatut?
Nistor Constantinescu 2017-11-28
Doar daca acceptam ca (PSD-ALDE = Romania) putem spune ca Departamentul de Stat "vorbeste" Romaniei, Domnule Predoiu
Total 5 comments.
6693
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22