Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFUniversul lor paralel
2017-11-28
2
Dragnea nu a scos și nici nu va scoate oameni în stradă, cât să se vadă de pe Marte, dintr-un singur motiv. Pentru că nu are de unde.

 

E aproape un an de când Liviu Dragnea ame­nință România că scoate în stradă un milion de oameni. E greu de înțeles ce-l oprește pe liderul PSD să nu arate nu doar țării, nu doar Bruxellesului, nu doar lumii în­tregi, ba chiar și planetei Mar­te, așa cum promite Codrin Ștefănescu, de câtă susținere se bucură. Cât de iubit e de popor. E greu de înțeles, cu atât mai mult cu cât lucrurile au ajuns prea departe, nu se mai poate continua în ritmul ăsta, nu-i așa?

 

Avem un „stat paralel și ile­gi­tim“, care „încearcă să pre­ia controlul“, „folosește resurse publice“ și, pe dea­­supra, președintele Klaus Iohannis e „com­plice, prin lipsa de reacție“ la acțiunile aces­tei entități emanate din ședința CExN al PSD de la jumătatea lui noiembrie. E greu de în­­țe­les și pentru că Dragnea însuși ne spune că „eu sunt țintă. PSD e țintă. Tăriceanu e țin­tă. Gu­vernul e țintă. Parlamentul, la fel“. Și, peste toa­te, „vor să-mi ia copilul“. Copil ca­re, acum câteva zile, i-a și fost „luat“ în do­sa­rul Tel Drum. Dosar în care DNA susține că Li­viu Drag­nea, care ar fi parte a unui grup in­frac­țional organizat, ar fi primit, direct sau prin per­soa­ne apropiate, fiul și fosta sa soție, bani, bu­nuri sau i s-au făcut diverse servicii „în in­te­res personal, al familiei și al for­ma­țiu­nii po­litice din care face parte“. Așadar, „statul pa­ra­lel“ nu îi face rău doar lui Daddy. Probabil că el, ca un lider ade­vărat al celui mai mare partid aflat la guvernare, ar fi în­du­rat. Dar mai e și familia lui, mai sunt și cele mai im­por­tante ins­ti­tu­ții publice, toate atacate de „sta­tul paralel“, ca­re nu știm clar ce ur­mă­reș­te, dar sigur e ce­va rău, așa cum ne in­for­mea­ză pro­pa­ganda de partid.

 

Și cum nu știm, mai bine să revenim la ceea ce știm, adi­că la milionul de simpatizanți ai PSD, pe care Dragnea face „eforturi mari“, încă din 29 de­cembrie anul trecut, să-i țină în casă. La fi­ne­le lui 2016, imediat după ce câștigase ale­ge­ri­le și abia aștepta să gu­ver­neze țara împreună cu ALDE, liderul social-de­mocraților lansa pen­tru prima dată ideea că „sunt din ce în ce mai mulți oameni hotărâți să iasă în stradă“ și ne spunea „cinstit și destul de calm“„nu mai cred că după Anul Nou mai pot să ţin oamenii să nu iasă în stradă şi spun asta pentru ca cei care mai au un dram de res­ponsabilitate să înţeleagă“. Mesajul venea du­pă ce președintele Iohannis amâna să o nu­mească în funcţia de premier pe Sevil Shhai­deh, pupila lui Dragnea, agă­ța­tă, între timp, și ea într-un dosar penal, „Be­lina“. Dar mul­ți­mea de oameni cu care ame­nința Dragnea n-a mai ieșit în stradă nici după Anul Nou, chiar dacă șeful statului a refuzat-o pe Shhaideh.

 

A doua amenințare cu milionul în stradă a venit din partea liderului PSD în 2 februarie, la o zi după ce guvernul Grindeanu a dat Or­do­­nanța 13, când ţara explodase deja prin su­te de mii de protestatari. Și atunci, Dragnea ne transmitea că „oamenii care ne-au votat simt și ei, organic, dorința să se exprime în stradă“, dar era din nou îngăduitor cu po­po­rul și ne liniștea că „eu nu am de gând să scoa­tem în stradă un milion de oameni, pen­tru că ar fi o luptă între români, iar eu așa ce­va nu accept“. Așa că țara a fost din nou salvată de Daddy, nu s-a ajuns la război civil, ci doar la sute de mii de oameni ieșiți, zile la rând, în Piața Victoriei, împotriva PSD, și la câ­teva mii de simpatizanți ai partidului, îm­băr­bătați de Floricica Dansatoarea la Co­tro­ceni.

 

Vedem, acum, când tabăra PSD-ALDE mă­ce­lă­rește legile justiției în parlament, nu doar că zeci de mii de oameni și-au reluat obiceiul de a protesta pentru apărarea statului de drept, ci și că tabăra „roșie“ a revenit la milionul de oa­meni pe care îi tot ține în case de vreun an. Duminică seara, la Antena 3, în timp ce stră­zile Capitalei erau pline de 30.000 de pro­tes­tatari, iar alte zeci de mii ieșiseră pe stra­dă în țară, Codrin Ștefănescu, secretarul ge­ne­ral adjunct al PSD, a anunțat organizarea în ritm accelerat a celui mai mare miting din toa­te timpurile, „care se va auzi de pe Ma­r­te“, „con­tra statului paralel, contra noii Se­cu­ri­tăți, contra abuzurilor, contra mizeriilor ca­re s-au petrecut, contra ascultării telef­oa­ne­lor“. Un miting contra toate, după cum ve­dem.

 

Dar dacă, pe ecranele televiziunilor aservite, Antenele și RTV, poveștile cu „statul paralel“ și cu Soros își mai găsesc încă fani, rămân, totuși, câteva întrebări. Cu ce îi va ademeni în stradă PSD pe simpatizanții de partid, pro­veniți în special din rândul pensionarilor și al bugetarilor? Ce le va spune? Să apere partidul pentru că a mai amânat un an creșterea pen­siilor? Să aplaude „revoluția fiscală“, care duce la creșterea cu doi lei a salariilor? Să cea­ră încă o majorare a prețului la alimente și la carburanți? Să scandeze pentru scoa­te­rea tuturor criminalilor, a hoților și a vio­la­to­rilor din pușcării? Nici asta nu știm, dar pu­tem bănui un singur lucru. Anume că Drag­nea nu a scos și nici nu va scoate oameni în stradă, cât să se vadă de pe Marte, dintr-un singur motiv. Pentru că nu are de unde. Alt­fel, să n-avem niciun dubiu, dacă ar fi avut, ar fi apelat PSD, de multă vreme, la vechile me­tode ale lui Ion Iliescu, din anii ’90, şi ar fi cuminţit Strada.

TAGS : Liviu Dragnea PSD DNA Tăriceanu Piața Victoriei Daddy statul paralel tel drum DNA Parlament legile justitiei Sevil Shhaideh Belina Iohannis
Comentarii
Liviu 2017-12-01
1. Categoric, autoarea are dreptate, Dragnea nu poate scoate oameni in strada.

2. Poporul PSD este componenta cea mai putin activa a societatii, necalificati, bugetari necalificati, pensionari care "au fost cineva", fosti militieni, securisti, activisti de partid dar mai ales, fostii turnatori ai Securitatii.
Toti astia astepta pomeni, sint bestiali daca o pot face in impunitate, dar nu sint luptatori.

Nota: Pe vremea lui Clinton, (Newt Gingrich era seful Camerei si zicea ca societate n-are nevoie de bunici de 30 de ani - ceva in sensul asta) s-a redus perioada de ajutor social la maximum 5 ani pentru toata viata.
N-a iesit nimeni in strada sa protesteze !
ion ion 2017-12-05
Turnatori da ca Quintus asa-i???
Total 2 comments.
Recomandari
7290
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22