Vlad Voiculescu, despre răspunsul «celor doi derbedei» la declaraţia Departamentului de Stat

E.b. | 29.11.2017

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, comentează răspunsul preşedinţilor celor două Camere, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, la comunicatul Departamentului de Stat al SUA pe tema legilor justiţiei,

Pe aceeași temă


 
Voiculescu începând prin a spune că a citit "răspunsul celor doi derbedei aflaţi în fruntea Parlamentului" şi că "atât tonul, cât şi conţinutul sunt de o gravitate extremă".

 

Voiculescu mai apreciază că această reacţie aminteşte de perioada ceauşistă şi ataşează şi o fotografie a lui Nicolae Ceauşescu din perioada "când încă se credea nemuritor şi atotputernic şi mândru, şi suveran".

 

Am citit răspunsul celor doi derbedei aflați în fruntea Parlamentului la declarația Departamentului de Stat al SUA. Atât tonul cât și conținutul sunt de o gravitate extremă și parcă venite din alte timpuri... cele în care "agenturilii străine" erau de vină pentru tot ce se întâmpla rău la noi, scrie Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

 

SUA nu sunt partenerul strategic al Parlamentului sau al parlamentarilor României. Nici al Guvernului, și nici măcar al Președintelui. Statele Unite ale Americii sunt partenerul strategic al poporului român.

 

Dacă poporul român va permite acestor derbedei să îl reprezinte, să îl întoarcă din drum și să îl ducă spre groapa istoriei... atunci da, probabil că asta merită. Probabil că asta merităm.

 

Să ne înțelegem: fără Parteneriat Strategic cu SUA (pe care cei doi îl pun în pericol), fără UE (pe care cei doi o ignoră) și fără NATO, suntem într-un tren care merge spre beznă. Cu haltă la Moscova, eventual.

---

Nu suntem buricul lumii. Lumea nu stă în loc după noi și nimeni nu are răbdare nelimitată cu derbedeii. Cu siguranță nu atunci când se dovedesc a fi lipsiți de morală sau pur și simplu proști.

 

La fel cum la #școală, pentru derbedeii clasei există note mici, corigență și examene în toamnă... așa există în #democrație proteste de toate felurile, iar în #diplomație comunicate aspre ale ambasadelor și ale guvernelor țărilor partenere, așa cum a fost cel de aseară. După asta, dacă derbedeul este imoral sau prost, urmează repetenția. Adică momentul acela când clasa se desparte de derbedeu.

 

Sigur, pentru derbedeul prost este absolut necesar să fie și #mândru de asta. Se poate proclama chiar #suveran... și nimeni nu-l va contrazice, pentru că nimănui nu-i va mai păsa. Mai devreme sau mai târziu însă, va ajunge vai de capul lui... și toți îl vor trata ca ceea ce este: un prost. Cu sau fără fes de dac, conchide Voiculescu.

 

La finalul mesajului Voiculescu a postat o fotografie a lui Nicolae Ceauşescu, a cărei explicaţie este: "Tovarăşul Ceauşescu, în August 1989, când încă se credea nemuritor şi atotputernic. Şi mândru, şi suveran".

 

**********************

 

Preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, au dat publicităţii un comunicat în care susţin că ”Parlamentul României a luat act cu neplăcută surprindere de comunicatul emis în data de 27 noiembrie 2017 de către Departamentul de Stat din Statele Unite ale Americii referitor la dezbaterea privind reforma Justiţiei”.

 

”Dorim să subliniem că, în orice discuţie cu partenerii noştri trebuie să plecăm de la un principiu constituţional fundamental, acelaşi în SUA şi în România, potrivit căruia dezbaterile, deciziile şi voturile din Parlament se desfăşoară în numele suveranităţii poporului şi nu pot face obiectul niciunei forme de presiune. Statele Unite ale Americii trebuie să aibă încredere în Parlamentul României care urmăreşte să consolideze independenţa sistemului judiciar şi eliminarea influenţelor politice în funcţionarea justiţiei”, susţin Tăriceanu şi Dragnea.

 

Departamentul de Stat al SUA a transmis luni seară un comunicat prin care îşi exprimă îngrijorarea faţă de faptul că Parlamentul României ia în calcul o legislaţie care ar putea submina lupta anticorupţie şi ar putea afecta independenţa sistemului judiciar şi cere Parlamentului să respingă propunerile care slăbesc statul de drept.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22