Opoziția cere demisia lui Dragnea după comunicatul trimis Departamentului de Stat al SUA

E.b. | 29.11.2017

Deputații PNL, USR și PMP au cerut miercuri, în plenul Camerei Deputaților, demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al forului legislativ.

Pe aceeași temă

 

Ei s-au delimitat de comunicatul pe care acesta l-a dat publicității împreună cu președintele Senatului ca replică la poziția Departamentului de Stat al SUA privind Legile Justiției.

 

 

 

Mai mulţi deputaţi de la PNL, USR şi PMP s-au delimitat, în plenul Camerei Deputaţilor, de declaraţia transmisă, în numele Parlamentului, de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu către Departamentul de Stat al SUA, spunând că acţiunea celor doi preşedinţi ai legislativului este un abuz şi cerând demisia lui Dragnea. 

 

"Doream să afirm de aici, de la tribuna Parlamentului, că, în calitate de lider al grupului PNL, susțin Parteneriatul strategic încheiat cu Statele Unite ale Americii acum 20 de ani, susțin lupta împotriva corupției, susțin autonomia Justiției, ca atare consider neavenite, un abuz de putere, declarațiile lui Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu și solicit demisia președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Acesta nu ne reprezintă, nu îi reprezintă nici pe alegătorii care m-au votat, așa cum nu reprezintă foarte mulți oameni cinstiți din această țară", a spus deputatul PNL Raluca Turcan, citată de Agerpres

 

Reprezentantul PMP Corneliu Bichineț a propus ca deputații să formuleze un alt răspuns la comunicatul Departamentului de Stat.

 

"Pentru a detensiona, eu cred că nu este rău și vă rog să luați aminte ca Parlamentul României, în speță Camera Deputaților, să formuleze el, noi, un răspuns ca reacție la Departamentul de Stat al SUA. De ce spun lucrul acesta? Pentru că noi avem și dreptul și capacitatea, prin liderii noștri de grup, să formulăm un răspuns. Nici domnul Tăriceanu, nici domnul Dragnea nu lucrează pe persoană fizică și nici într-un caz noi nu suntem angajații domniilor lor", a spus Bichineț.

 

Vom reveni 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22