USR, plângere penală împotriva lui Dragnea: A angajat Parlamentul în mesajul trimis în SUA

E.b. | 29.11.2017

Deputații USR iau în considerare un demers pentru depunerea unei plângeri penale împotriva președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat miercuri președintele Uniunii, deputatul Dan Barna.

Pe aceeași temă


 
 
 Întrebat dacă deputații USR iau în calcul depunerea unei plângeri penale, Barna a spus: "Colegii mei vor analiza temeiurile juridice și vom vedea dacă vom folosi acest instrument sau nu. Există această posibilitate".

 

El a făcut această declarație la ieșirea din biroul lui Liviu Dragnea unde a discutat cu acesta aproape o jumătate de oră, însoțit de un grup de deputați USR, alături de care a părăsit ședința de plen.

 

În opinia USR, Liviu Dragnea "a abuzat" de comunicatul de presă transmis marți, împreună cu președintele Senatului, ca reacție la poziția Departamentului de Stat al SUA, "angajând Parlamentul și spunând ulterior că numai pare că-l angajează".

 

"Domnia sa consideră că avea tot dreptul să asume mesajul, că poziția domniei sale putea fi asumată la nivelul Parlamentului. Ne-a spus să folosim instrumentele de contestație dacă nu suntem de acord, recomandându-ne să ne îndreptăm către instituțiile prietene", a spus Barna.

 

Potrivit acestuia, Dragnea a avut o atitudine neutră, condescendentă. "Domnia sa consideră că mesajul de interes personal pe care l-a asumat în numele Parlamentului a fost unul perfect normal (...) și că poziția a fost una regulamentară. (...) Eu nu cred că majoritatea actuală și domnul Liviu Dragnea vor impune acel comunicat ca decizie a Parlamentului, deși pot să o facă", a completat deputatul USR.

 

El a menționat că USR a transmis în cursul zilei de marți scrisori la Bruxelles, urmând ca miercuri să fie făcută publică o declarație comună a Opoziției de protest față de demersul președinților celor două Camere le Parlamentului

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22