Coreea de Nord publică 42 de fotografii de la lansarea rachetei balistice Hwasong-15

E.b. | 30.11.2017

Regimul nord-coreean a publicat joi o amplă galerie de fotografii ale noii sale rachete balistice intercontinentale Hwasong-15. Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a declarat că țara sa a devenit stat nuclear în sensul deplin al cuvântului, capabilă să lovească orice punct de pe teritoriul SUA.

Pe aceeași temă

 

 
 

Raceta a fost lansată în zorii zilei de miercuri sub supravegherea liderului de la Phenian, Kim Jong-Un, transmite agenția EFE, preluată de Agerpres.


Seria de 42 de imagini, publicate în ziarul Rodong Sinmun, arată o rachetă cu vârful rotunjit și dimensiuni mari, pentru al cărei transfer a fost dezvoltată o platformă mobilă de lansare calificată de Kim Jong-Un ca "impecabilă", conform relatării publicației citate. 

 

VEZI IMAGINI

 

Fotografiile difuzate joi surprind pregătirea lansării și diverse imagini ale proiectilului din timpul ascensiunii, precum și un Kim Jong-Un surâzător care observă evenimentul atât de afară, cât și de la un post de control. 


Liderul nord-coreean s-a arătat "foarte emoționat" și "satisfăcut" pentru dezvoltarea noii Hwasong-15 (Marte-15, în coreeană) și i-a "felicitat călduros" pe oamenii de știință, tehnicienii și ceilalți lucrători implicați în acest proces, a arătat Rodong. 


Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a declarat miercuri că țara sa a devenit stat nuclear în sensul deplin al cuvântului după testarea cu succes a unui nou tip de rachetă capabilă să lovească orice punct de pe teritoriul SUA. 


Acest tir cu rachetă balistică intercontinentală (ICBM) a pus capăt pauzei de peste două luni în care Phenianul nu a efectuat vreun test balistic sau nuclear. Aceasta constituie o nouă provocare pentru președintele american Donald Trump, care a asigurat că dezvoltarea unor astfel de capacități 'nu se va întâmpla', relevă AFP


Prezentatoarea favorită a regimului nord-coreean, Ri Chun-Hee, a apărut la televiziunea oficială pentru a anunța acest succes. 


Racheta de tipul ICBM Hwasong-15 reprezintă un dispozitiv intercontinental echipat cu un focos greu capabil să lovească întreg teritoriul continental al SUA, a relatat agenția oficială nord-coreeană KCNA


Potrivit Phenianului, racheta a atins altitudinea de 4.475 km înainte de a cădea la 950 kilometri de la locul de lansare. 

 

Un expert occidental a apreciat că traiectoria în formă de clopot, pe verticală, sugerează că ar avea de fapt o rază de 13.000 de kilometri, suficientă pentru a lovi orice oraș important din Statele Unite, notează France Presse.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22