Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Coreea de Nord publică 42 de fotografii de la lansarea rachetei balistice Hwasong-15
E.B. - - - -
2017-11-30
International
1

Regimul nord-coreean a publicat joi o amplă galerie de fotografii ale noii sale rachete balistice intercontinentale Hwasong-15. Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a declarat că țara sa a devenit stat nuclear în sensul deplin al cuvântului, capabilă să lovească orice punct de pe teritoriul SUA.

 

 
 

Raceta a fost lansată în zorii zilei de miercuri sub supravegherea liderului de la Phenian, Kim Jong-Un, transmite agenția EFE, preluată de Agerpres.


Seria de 42 de imagini, publicate în ziarul Rodong Sinmun, arată o rachetă cu vârful rotunjit și dimensiuni mari, pentru al cărei transfer a fost dezvoltată o platformă mobilă de lansare calificată de Kim Jong-Un ca "impecabilă", conform relatării publicației citate. 

 

VEZI IMAGINI

 

Fotografiile difuzate joi surprind pregătirea lansării și diverse imagini ale proiectilului din timpul ascensiunii, precum și un Kim Jong-Un surâzător care observă evenimentul atât de afară, cât și de la un post de control. 


Liderul nord-coreean s-a arătat "foarte emoționat" și "satisfăcut" pentru dezvoltarea noii Hwasong-15 (Marte-15, în coreeană) și i-a "felicitat călduros" pe oamenii de știință, tehnicienii și ceilalți lucrători implicați în acest proces, a arătat Rodong. 


Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a declarat miercuri că țara sa a devenit stat nuclear în sensul deplin al cuvântului după testarea cu succes a unui nou tip de rachetă capabilă să lovească orice punct de pe teritoriul SUA. 


Acest tir cu rachetă balistică intercontinentală (ICBM) a pus capăt pauzei de peste două luni în care Phenianul nu a efectuat vreun test balistic sau nuclear. Aceasta constituie o nouă provocare pentru președintele american Donald Trump, care a asigurat că dezvoltarea unor astfel de capacități 'nu se va întâmpla', relevă AFP


Prezentatoarea favorită a regimului nord-coreean, Ri Chun-Hee, a apărut la televiziunea oficială pentru a anunța acest succes. 


Racheta de tipul ICBM Hwasong-15 reprezintă un dispozitiv intercontinental echipat cu un focos greu capabil să lovească întreg teritoriul continental al SUA, a relatat agenția oficială nord-coreeană KCNA


Potrivit Phenianului, racheta a atins altitudinea de 4.475 km înainte de a cădea la 950 kilometri de la locul de lansare. 

 

Un expert occidental a apreciat că traiectoria în formă de clopot, pe verticală, sugerează că ar avea de fapt o rază de 13.000 de kilometri, suficientă pentru a lovi orice oraș important din Statele Unite, notează France Presse.

TAGS : Coreea de Nord rachete balistice SUA fotografi Hwasong-15
Comentarii
FLORIAN D. MIREA 2017-11-30
Sfidarile repetate la adresa pacii mondiale la care se deda sistematic regimul comunist de la Phenian o sa-i usture pe spinare pe nord coreeni tot asa de rau cum i-a ustrurat hitlerismul pe nemti. Dictatorul nord-coreean este un caz extrem de megalomanie patologica produs de fanatismul ideologic comunist.
Total 1 comments.
Mai multe din International
1317
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22