Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Rusia respinge cererea SUA de întrerupere a legăturilor economico-diplomatice cu Phenianul
Dora Vulcan - - - -
2017-11-30
International
1

Rusia a respins joi solicitarea Statelor Unite de rupere a legaturilor comerciale si diplomatice cu Coreea de Nord, dupa cel mai recent tir de racheta balistica, acuzand Washingtonul ca vrea sa "provoace" Phenianul, scrie AFP.

 

 

 "Opinia noastra este negativa: am subliniat in mai multe randuri ca presiunea sanctiunilor este epuizata si ca toate aceste rezolutii care impun sanctiuni implica in mod necesar reluarea unui proces politic si a negocierilor", a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de agentiile rusesti, transmite Hotnews.ro. 

 

"Actiunile recente ale SUA par sa fi fost indreptate in mod deliberat pentru a provoca actiuni bruste ale Phenianului", a acuzat acesta. "Se pare ca totul a fost facut pentru a se asigura ca Kim Jong-un isi iese din balamale".

 

Dupa tirul de racheta intercontinentala de miercuri, Statele Unite au cerut tuturor tarilor, si in special Chinei, sa-si intrerupa relatiile diplomatice si economice cu Coreea de Nord.

 

Washingtonul a amenintat de asemenea ca va "distruge complet" regimul nord-coreean "in caz de razboi" prin vocea ambasadoarei sale la ONU, Nikki Haley, in cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate  convocata de urgenta.

 

"Americanii trebuie sa explice fiecaruia dintre noi ce incearca sa realizeze: daca vor sa gaseasca un pretext pentru a distruge Coreea de Nord, sa o spuna direct si sa fie confirmat de comandantul sef american", a cerut ministrul rus.

TAGS : rusia sua coreea de nord lavrov refuz
Comentarii
FLORIAN D. MIREA 2017-11-30
Fratele Kim este micul as din maneca rusilor. Cam putin... ca sa castige ceva.
Total 1 comments.
Mai multe din International
1491
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22