Rusia respinge cererea SUA de întrerupere a legăturilor economico-diplomatice cu Phenianul

Dora Vulcan | 30.11.2017

Rusia a respins joi solicitarea Statelor Unite de rupere a legaturilor comerciale si diplomatice cu Coreea de Nord, dupa cel mai recent tir de racheta balistica, acuzand Washingtonul ca vrea sa "provoace" Phenianul, scrie AFP.

Pe aceeași temă

 

 

 "Opinia noastra este negativa: am subliniat in mai multe randuri ca presiunea sanctiunilor este epuizata si ca toate aceste rezolutii care impun sanctiuni implica in mod necesar reluarea unui proces politic si a negocierilor", a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de agentiile rusesti, transmite Hotnews.ro. 

 

"Actiunile recente ale SUA par sa fi fost indreptate in mod deliberat pentru a provoca actiuni bruste ale Phenianului", a acuzat acesta. "Se pare ca totul a fost facut pentru a se asigura ca Kim Jong-un isi iese din balamale".

 

Dupa tirul de racheta intercontinentala de miercuri, Statele Unite au cerut tuturor tarilor, si in special Chinei, sa-si intrerupa relatiile diplomatice si economice cu Coreea de Nord.

 

Washingtonul a amenintat de asemenea ca va "distruge complet" regimul nord-coreean "in caz de razboi" prin vocea ambasadoarei sale la ONU, Nikki Haley, in cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate  convocata de urgenta.

 

"Americanii trebuie sa explice fiecaruia dintre noi ce incearca sa realizeze: daca vor sa gaseasca un pretext pentru a distruge Coreea de Nord, sa o spuna direct si sa fie confirmat de comandantul sef american", a cerut ministrul rus.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22