Tudose se distanțează de replica dată de Dragnea și Tăriceanu Departamentului de Stat al SUA

Dora Vulcan | 30.11.2017

Prim-ministrul Mihai Tudose s-a delimitat de pozitia avuta de presedintii celor doua Camere, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, dupa criticile aduse de Statele Unite Parlamentului roman pe marginea Legilor Justitiei.

Pe aceeași temă

 

 

Premierul a sustinut ca SUA raman in continuare principalul aliat al Romaniei.

 

"Statele Unite sunt si trebuie sa ramana principalul aliat al Romaniei, nu ma refer doar la partea militara, ci si economic", a spus Tudose, joi dupa-amiaza, la iesirea din Guvernul Romaniei, citat de ziare.com. 

 

"Sunt foarte multe companii foarte mari care vin si investesc in Romania. Anul viitor va fi unul spactaculos din acest punct de vedere. Statele Unite raman principalul aliat al Romaniei", a adaugat premierul.

 

Acesta a mentionat si ca nu a citit scrisoarea transmisa in replica de presedintii Camerelor: "Nu am citit acea scrisoare. (...) Intrebati presedintii Parlamentului". In plus, a delimitat Guvernul de implicarea in modificarea Legilor Justitiei.

 

"Ministerul Justitiei nu are nicio implicare in acest proces, doar a coordonat pana la un anumit punct proiectul (...) Ministerul a initiat un proiect ca urmare a necesitatii transpunerii in legislatia interna a unor directive europene si a unor decizii ale Curtii Constitutionale", a subliniat Tudose.

 

De asemenea, solicitat sa comenteze cu privire la adevaratul emitent al comunicatului Departamentului de Stat, premierul a raspuns razand: "Stiti cum se spune: alta intrebare".

 

Mesajul Statelor Unite si reactia asumata de Dragnea si Tariceanu

 

Amintim ca, luni seara, Departamentul de Stat al SUA a transmis un mesaj extrem de dur referitor la modificarile aduse Legilor Justitiei.

 

"Departamentul de Stat al SUA a luat nota cu ingrijorare de faptul ca Parlamentul Romaniei ia in considerare modificarea legislatiei in sensul subminarii luptei anticoruptie si slabirii sistemului judiciar din Romania. Aceasta legislatie, care initial a fost propusa de Ministerul Justitiei, ameninta progresele pe care Romania le-a facut in ultimii ani in privinta construirii unor institutii judiciare puternice, protejate de interferente politice.

 

Solicitam Parlamentului Romaniei sa respinga propunerile care slabesc statul de drept si pun in pericol lupta impotriva coruptiei", a transmis luni seara Departamentul de Stat al SUA.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22