Ducu Bertzi și Maria Dragomiroiu prestează la târgul lui Firea. Ducu Bertzi:e doar o piață

Dora Vulcan | 01.12.2017

Ducu Bertzi spune că-i respectă pe cei care protestează în Piaţa Victoriei, dar consideră că nu este greşit să cânte la Târgul de Crăciun organizat de Firea, pentru că este vorba doar despre o piaţă în care se cântă colinde. Maria Dragomiroiu va cânta și ea cere să nu se „împroaşte cu noroi”.

Pe aceeași temă

 

 

 „Eu ieri am aflat de toată tărăşenia asta. Eu sunt pe drumuri. Sunt plecat de săptămâna trecută. De la Chişinău am ajuns la Sfântu Gheorghe. Acum sunt la Slatina, plec la Craiova, deci nu am fost conectat, ca să zic aşa. Eu am fost sunat de impresarii cu care lucrez eu. Deci eu nu vorbesc direct cu primăria şi nicăieri nu vorbesc cu nicio primărie. Ei m-au întrebat ce date am libere. Le-am spus că mai am liberă data de 8 decembrie, restul totul este ocupat. Mi-au spus că este vorba despre un concert de jumătate de oră de colinde în Piaţa Victoriei. Le-am răspuns că pot să vin. Am spus dintr-un foc, care e problema să cânt nişte colinde? Nu era vorba de alt spectacol sau de altceva. Am reacţionat la fel cum reacţionez la toate telefoanele pe care le primesc de la impresari sau de la centre culturale de acest gen”, a spus Ducu Bertzi pentru News.ro. 

 

 

„Dacă e târg de Crăciun, aşa cum se face peste tot, şi unde am de cântat colinde o jumătate de oră, nu am de ce să refuz, pentru că am cântat colinde în Bucureşti înainte de 1989, când nu era voie să cânt colinde. Şi acum ar fi culmea să îmi spună iarăşi cineva că nu am voie să cânt colinde decât în locul acela sau celălalt. Până la urmă, după mine, e o piaţă. Sigur că am văzut ce s-a întâmplat acolo în piaţă şi eu respect tot ceea ce fac cei care vin şi îşi exprimă opinia. Este bine să existe o opinie clară şi permanent în opoziţie cu ceea ce se întâmplă, dar de aici până la a transforma toată luna decembrie în: «Ai voie să cânţi în piaţa asta, dar dincolo nu ai voie», deja este peste ce pot eu să înţeleg”, a mai spus Ducu Bertzi.

 

 

„Eu peste tot am fost chemat să cânt colinde şi nicăieri nu am întrebat în ţară cine e primar acolo, cine organizează. Dacă contractul este OK, dacă impresarul care semnează pentru mine şi garantează că eu mă duc, nu pot după aceea să îl dau peste cap pe impresarul respectiv. Îmi pierd orice fel de colaborare şi cu cei care mă impresariază. Plus că am şi în spate o trupă, eu răspund şi de alţi oameni. Nu le pot spune nu mai mergem acolo, nu mai mergem în oraşul acela, mai ales în perioada aceasta a colindelor. În restul anului, fiecare face cum decide. Poate şi eu am avut ocazii în care am spus că nu merg la ziua unui oraş, dar în general nu am refuzat”, a adăugat Ducu Bertzi, urând la mulţi ani României.

 

 

 

„Bună dimineaţa şi la mulţi ani români! La mulţi ani, România! Dragii mei, am primit foarte multe mesaje pe pagina mea de Facebook în care mă rugaţi să nu particip la spectacolul din Piaţa Victoriei pentru a nu face jocul unor persoane sau partide. Vreau să vă spun un singur lucru şi aş vrea să mă înţelegeţi. Artiştii nu fac jocul nimănui. Artiştii au nişte contracte pe care trebuie să le onoreze. Ei vin acolo doar să cânte pentru că sunt remuneraţi. Astăzi, 1 decembrie, voi participa la 3 spectacole pe platoul Academiei Militare, apoi la Măgurele şi seara voi fi la Alexandria. Nu fac şi nici nu voi face politică. Vă rog nu asociaţi şi nu împroşcaţi cu noroi în numele artiştilor. Menirea noastră este să cântăm şi să vă încântăm. Vă rog să înţelegeţi că noi artiştii de muzică populară din aceste spectacole şi evenimente ne câştigăm existenţa. Vă mulţumesc şi vă iubesc”, a scris Maria Dragomiroiu pe pagina sa de Facebook.

 

 

Ovidiu Lipan Ţăndărică a anunţat, vineri, pe Facebook, că refuză să cânte în Piaţa Victoriei, la Târgul de  sărbători organizat de Primăria Capitalei. Artistul a spus că acest loc aparţine „celor care doresc să se manifeste”.

 

 

 

  ”M-am gândit mai bine și nu vreau să fiu implicat în această poveste.În Piața Victoriei se adună oameni să protesteze, nu e un loc potrivit pentru muzică și tot felul de diversiuni. Mi se pare ceva necurat la mijloc și nu vreau să mă amestec. Eu toată viața am fost un rebel. Vreau să mă pot uita în oglindă și de acum înainte”, le-a scris Țăndărică celor de la Corupția ucide.

 

 

Imediat după apariţia informaţiei privind organizarea unui târg în Piaţa Victoriei, pe pagina de Facebook "Corupţia Ucide" a apărut mesajul "NU plecăm din Piaţa Victoriei!".

 

 

"Am aflat, astăzi, de intenţia Primăriei Capitalei de a organiza, în premieră, un Târg de Crăciun în Piaţa Victoriei, în condiţiile în care există unul similar, deja, în Piaţa Constituţiei. Interpretăm decizia Primăriei ca pe o nouă încercare de a îndepărta protestele de locul lor obişnuit şi o anunţăm pe doamna Gabriela Firea că, din punct de vedere legal, nu poate face acest lucru, potrivit Legii 60/1991, republicată", au anunţat cele 10 organizaţii semnatare ale postării, Asociaţia Civică ProFest, Coruptia Ucide, Dăruieşte Viaţă, Evoluţie in Instituţie, Geeks for Democracy, Grupul Civic #Insist, Initiativa Romania, Institutul pentru Politici Publice, #Rezistenţa, România Vie.

 

Premierul Mihai Tudose a criticat joi alegerea făcută de primarul Capitalei, Gabriela Firea, pentru organizarea unui târg de Crăciun și speră că Firea "isi va da seama ca nu e cea mai inspirata alegere". Tudose a explicat și de ce: este o intersecție fără treceri de pietoni. Adică evidența care i-a scăpat Gabrielei Firea. 

 

 "Apropo de targ de Craciun, nu cred ca este cea mai inspirata decizie un targ in mijloc", a afirmat premierul Tudose, joi, intr-o declaratie data jurnalistilor la plecarea de la Guvern.

 

Intrebat daca a vorbit cu primarul Gabriela Firea despre acest lucru, Tudose a spus: "N-am vorbit, am aflat si eu astazi despre acest lucru".

 

"In primul rand, cum ajunge omul acolo, ca nu prea sunt treceri de pietoni? Nu stiu, e complicat", a adaugat el.

 

Intrebat din nou daca, avand in vedere nemultumirea sa, va vorbi cu primarul Firea, Tudose a raspuns: "Eu cred ca isi va da seama ca nu e cea mai inspirata alegere".

 

"Mai mult, se si interpreteaza, ca se face targul ca sa nu se mai adune lume acolo", a completat el.

 

Referitor la protestele anuntate sa aiba loc vineri, de 1 Decembrie, in Piata Victoriei, premierul a apreciat ca aceasta zi nu ar trebui sa fie un "moment de dezbinare".

 

"Maine, fiind Ziua Nationala, nu  cred ca e un moment de dezbinare, indiferent ce ii mana in lupta pe fiecare", a raspuns el.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22