Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Europarlamentarii PSD îl blamează pe Preda: A cerut suspendarea votului României în CE
E.B. - - - -
2017-12-02
Actualitate Interna
2

Solicitarea făcută de europarlamentarul Cristian Preda, în Parlamentul European, pentru suspendarea dreptului de vot al României în Consiliul European, reprezintă un act iresponsabil și o dovadă de ură împotriva propriei țări, consideră europarlamentarii PSD.

 


În opinia europarlamentarilor PSD, niciun politician nu are voie să afecteze interesul național din "considerente politice meschine".


Europarlamentarul Cristian Preda a cerut suspendarea dreptului de vot al României în Consiliul European, motivând modificare legilor justiţiei pentru protejarea politicienilor corupţi 

 

Cristian Preda a cerut, miercuri, în plenul Parlamentului European, suspendarea dreptului de vot al reprezentanţilor Guvernului român în Consiliul UE, în baza articolului 7 al Tratatului UE, invocând „o criză gravă a statului de drept” generată de modificările aduse legilor justiţiei.

 

La Bucureşti avem din nou o criză gravă a statului de drept. Este vorba, ca şi în ianuarie, de o încercare de a modifica legile justiţiei, pentru a proteja politicieni corupţi”, a declarat europarlamentarul Cristian Preda, în plenul PE. 

 

"...Nu Cristian Preda, ci românii sunt cei care plătesc nota de plată pentru astfel de minciuni repetate și dezinformări. Cristian Preda, și alții ca el, trebuie să înțeleagă că a proceda de o asemenea manieră, angrenând interesele României și poporului român într-un război politic este descalificant. Românii nu l-au trimis pe Cristian Preda în Parlamentul European pentru a face astfel de gesturi, care în esență sunt acte de trădare a încrederii primite din partea oamenilor", susțin europarlamentarii PSD într-un comunicat, citat de Agerpres.

 

Potrivit liderului delegației PSD la Parlamentul European, Viorica Dăncilă, Cristian Preda este român și ar trebui să reprezinte interesele României.

 

"Din păcate, iresponsabilitatea domnului Cristian Preda a atins o limită extremă. Domnul Preda face parte din acel grup restrâns de politicieni români care și-au dedicat cariera denigrării propriei țări în plan extern. Deși este român și în forul european ar trebui să reprezinte interesele României, alege să se comporte ca un inamic al propriei țări și al poporului român, fiindcă suspendarea dreptului de vot înseamnă efectiv pedepsirea unui stat și consecințe în viața tuturor cetățenilor", a spus Viorica Dăncilă, citată în comunicat.

 


 

TAGS : ue romania vot suspendare cristian preda europarlamentari psd blamare
Comentarii
Nando 2017-12-10
E foarte grav daca madam Dancila nu stie ca europarlamentarii nu promoveaza interesele tarii in care au fost alesi, ci exact precum in parlamentele nationale, ei promoveaza interesele partidelor de care apartin. Dar e mult mai grav daca tovarasa Dancila stie si dezinformeaza in mod intentionat pentru a-l pune pe Preda intr-o lumina proasta. Se stie ca Parlamentul European este structurat functie de culoarea politica a partidelor reprezentate in PE si nu pe reprezentarea natiunilor. Deci, sa priceapa si tovarasa Dancila ca d-l Preda a dat glas opiniei PPE privind modul in care guvernul psd-alde si majoritatea parlamentara inceaca sa bage pumnul in gura opozitiei atunci cand aceasta solicita respectarea drepturilor sale de a -si sustine amendamentele propuse, prin dezbateri reale.
Actuala majoritate parlmentara este mai mult decat dictatoriala, ea refuza sistematic sa respecte legile in vigoare, refuza sa lase opozitia sa-si exprime punctul de vedere, refuza sa asculte vocea ratiunii. Comportamentul de-a dreptul scandalos al lui serban nicolae, in parlament, este expresia cea mai evidenta a modului in care puterea vrea sa-si impuna vointa, mutiland legile si ignorand principiul separatiei puterilor in stat. Ticaloasa "argumentatie" a lui serban nicolae in disputa cu reprezentanta USR, reprezinta apogeul, deocamdata, al comportamentului antidemocratic intr-un stat apartinand UE si de aceea europarlamentarul Preda ar trebui felicitat fiindca azi psd-alde nu mai tine cont de nimeni in tara si doar UE mai poate opri tavalugul dictaturii cuplului penal dragnea-tariceanu
Actuala majoritate parlamentara vrea sa-si scape penalii din sanul ei, blocand justitia, schimband legile in acest sens, iar ca urmare nu exista alta solutie decat sanctionarea Romaniei de catre UE pentru derapajul comis de psd si alde.
Preda este un patriot fiindca vrea consolidarea statului de drept in Romania si cererea lui in PE se justifica exact prin speranta de a opri tavalugul antidemocratic al parlamentarilor rusinii psd-alde.
FLORIAN D. MIREA 2017-12-02
Pai de ce altceva sunt in stare europarlamentarii PSD-isti decat sa-i sara lui Preda in cap?!
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2131
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22