USR, protest împotriva primarului Firea, care vrea târg la Guvern. Şi Băsescu reacţionează

E.b. | 02.12.2017

Parlamentarii și consilierii USR din București vor protesta în stradă împotriva a ceea ce ei numesc abuzul puterii PSD, care eliberează Piața Victoriei, prin violență, pentru a face loc târgului Gabrielei Firea".

Pe aceeași temă

 

 

Parlamentarii și consilierii USR din București vor protesta în stradă împotriva abuzului puterii PSD care eliberează Piața Victoriei, prin violență, pentru a face loc târgului Gabrielei Firea, afirmă reprezentanții USR pe pagina de Facebook a partidului.

.

Și Ion Iliescu a eliberat Piața Universității, tot prin violență, în 1990. PSD-ul de azi folosește Jandarmeria ca bâtă împotriva celor care contestă o putere care încearcă să acapareze statul pentru ca o gașcă de corupți, condusă de Liviu Dragnea, să scape de justiție.

 

PSD batjocorește Constituția României în care dreptul la liberă întrunire este sacru. Decizia Gabrielei Firea, unealta lui Liviu Dragnea, de a instala un târg în Piața Victoriei, loc consacrat pentru proteste, în care nu au fost organizate niciodată târguri, reprezintă practic o interzicere a protestelor.

 

Nu este întâmplător că primărița PSD a organizat târguri în toate piețele din București. Este un act premeditat de interzicere a protestelor, tocmai în luna în care legile anti-justiție se adoptă în Parlament.

 


Băsescu: Decizia ilegală de a organiza un târg în Piața Victoriei este una ticăloasă

 


Traian Băsescu, preşedintele PRM, a solicitat primarului general Gabriela Firea să anuleze decizia de a organiza un târg în Piața Victoriei, susținând că aceasta este "ilegală" și "ticăloasă".

 

"Doamnă Primar General Gabriela Vrânceanu Firea, decizia ilegală de a organiza un târg în Piața Victoriei este una ticăloasă și vreau să cred că ticăloșia nu este principala dumneavoastră coordonată în modul de a vă exercita mandatul de Primar General.

 

Anulați imediat decizia evident ilegală și lăsați cetățenii să se manifeste, dacă vor dori să facă acest lucru, într-un spațiu care anul acesta a devenit un loc obișnuit al protestelor pașnice", a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

 

Decizia municipalității de a organiza un târg de Crăciun - pentru prima oară - în Piața Victoriei a dat naștere, sâmbătă dimineața, unei dispute între angajații Primăriei Capitalei, veniți să instaleze echipamentele, și protestatari aflaţi în acest loc în care au loc, cu predilecție în ultimul an, mitinguri antiguvernamentale. Ulterior, tensiunea, dar şi numărul protestatarilor au crescut şi s-a ajuns la îmbrânceli cu jandarmii.


 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22