TelDrum, implicată în alegerile din Teleorman cu lucrări pentru candidați și la secțiile de vot

Dora Vulcan | 04.12.2017

Legăturile lui Liviu Dragnea cu TelDrum devin din ce în ce mai clare, pe măsură ce noi mărturii ale fostului angajat al societății sunt făcute publice. Aceste mărturii se pot constitui ca probe efective pentru susținerea ipotezei procurorilor care anchetează dosarul TelDrum, scrie Liber în Teleorman.

Pe aceeași temă

 

 

TelDrum avea nu doar rolul de a produce bani pentru Dragnea și PSD, ci și pe acela de a fi organ de partid, implicat în organizarea și câștigarea alegerilor locale, scrie Liber în Teleorman care reia seria dezvăluirilor făcute publicației de un fost angajat al Tel Drum. Dacă în episoadele anterioare acesta vorbea despre implicarea lui Dragnea la nivel de decizie în managementul firmei, în ciuda îndârjirii sale de a susține public că nu are nicio legătură cu Tel Drum, de astă dată, fostul angajat vorbește despre implicarea firmei și a oamenilor săi ca organ al partidului în alegeri: atât prin lucrări făcute de firmă pentru candidații PSD, ca să dea bine în ochii votanților, dar și procesul de vot.  

 

 

„Îmi amintesc cum se implica TelDrum în alegerile locale. Ca să îi ajute pe viitorii candidați, care în marea lor majoritate erau și primari, Teldrum asfalta drumuri, le curăța, etc. Și toate aceste acțiuni de tip electoral se realizau cu ajutorul oamenilor de la TelDrum, nu cu alți oameni. Cei care sunt la TelDrum erau implicați în procesul alegerilor, inclusiv în secțiile de votare. Deci Teldrum era organ de partid. Îmi amintesc alegerile de la Lița, era groaznic… Nimeni nu verifica urnele, de fapt. Și deși se certau de ochii lumii cu oamenii din alte partide, ei erau prieteni. Împărțeau  funcții: de exemplu, la un moment dat au angajat în TelDrum un inginer care era șef la PRM. Nu avea el treabă cu activitatea, dar aveau obligații față de el. Dragnea cu Fișcuci s-au cam certat la un moment dat pe acțiuni și atunci s-au cam împărțit lucrurile. Lui Fișcuci i-a rămas Proinvestul și lui Dragnea Teldrumul.

 

Pitiș n-a avut treabă cu acțiunile. El a venit ca director. Probabil are și el câteva acțiuni din alea la purtător, deși mai degrabă aș crede că i-a dat un salariu foarte bun și s-a spălat pe mâini. Apoi da, și-a deschis și Pitiș firme, pentru că dacă erai prieten cu Dragnea, angajai patru oameni, făceai un contract cu o primărie, vopseai o ușă și banii veneau gârlă. Și lucrurile astea cred că încă se fac, pentru că nu cred că Dragnea a pierdut puterea în Teleorman. Acum încă e bine în Teleorman, pentru că văd că se mai poate vorbi, dar la vremea aceea nu se putea nici ca acum… Și cred că n-o să se termine acum povestea asta cu Dragnea, deși mi-aș dori mai mult poate decât dumneavoastră. Demisia n-o să și-o dea niciodată, pentru că nu e bărbat de onoare. Și nici în justiție nu cred destul, încât să pot spune că mă bazez pe ea. Dacă procurorii ar fi de bună credință, l-ar băga în închisoare. Dacă ar fi un procuror care să verifice documentele cum trebuie, să vadă cum s-au luat tractoarele și combinele de la Lița…. să vadă societățile care au lucrat cu TelDrum pentru a putea accesa fonduri europene și să le pună și lor niște întrebări. Sunt multe documente falsificate cu privire la achiziția de utilaje pentru TelDrum.

 

Adică, dacă s-ar vrea, s-ar reuși pedepsirea lui, dar nu cred că sunt încă întrunite interesele necesare pentru a-i face asta acum. Mai e de așteptat… Și nu-i băgați pe toți cei care au lucrat cu el în aceeași oală! Ar fi o eroare, pentru că unii erau bine intenționați și chiar voiau să facă lucruri. Din păcate, nu știau cu cine vor să le facă…”

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22