Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


„Cum să fii fericit în România” – lansare şi sesiune de autografe
- - - -
2017-12-05
Cultura
0

2017 / 12 / 09

Editura Humanitas organizează sâmbătă, 9 decembrie, ora 17.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, o întâlnire cu Gabriel Liiceanu, Ioana Pârvulescu, Tatiana Niculescu şi Vlad Zografi despre bestsellerul Gaudeamus Cum să fii fericit în România, volum colectiv coordonat de Oana Bârnă, cu texte de Gabriel Liiceanu, Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu, Tatiana Niculescu, Anamaria Smigelschi, Andrei Pleşu, Adriana Bittel, Dan Tăpălagă, Jean A. Harris, Vlad Zografi, Clotilde Armand, Ariana Rosser Macarie, Andreea Răsuceanu, Andrei Cornea, Monica Pillat, Mihaela Coman, Horia-Roman Patapievici. Evenimentul se va încheia cu o sesiune de autografe.

„Ce-ar fi să descoperim că adevărata fericire e cea care ne pune viaţa la încercare şi îi dă o împlinire tocmai pentru că a fost smulsă unei lumi ostile? S-ar putea ca trecerea noastră pe pământ să capete altă forţă când, în strădania naturală spre fericire, suntem puşi în situaţia de a compune un destin nu cu bunăstarea, răsfăţul şi trufia marilor popoare, ci cu suferinţa celor «insignifiante» (Cioran).
Ce miză extraordinară intră în joc când întrebarea privitoare la fericire se naşte dinăuntrul unei istorii nefaste! Cum de-au existat oameni care şi-au găsit fericirea într-o lume în care totul predispunea la nefericire? Să existe oare o alchimie graţie căreia, dintr-o viaţă atacată pe versantul ei negativ, sfârşeşti prin a extrage poftă de viaţă şi gândul final că nu ai trăit degeaba?
Pe scurt: cum e cu putinţă ecuaţia paradoxală a fericirii? (Gabriel Liiceanu)

 

Accesul la eveniment este gratuit în baza unei rezervări prealabile prin Eventbook.

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Cultura
1100
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22