Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Ministrul Sănătății, Florian Bodog, convocat la guvern pentru criza imunoglobulinei
Dora Vulcan - - - -
2017-12-05
Actualitate Interna
1

Premierul Mihai Tudose l-a convocat miercuri la Guvern pe ministrul Sănătății, Florian Bodog, pentru discuții cu privire la lipsa imunoglobulinei de pe piața medicamentelor din România.

 

 

Conform unor surse guvernamentale citate de Agerpres, la întâlnirea de la Palatul Victoria au fost convocați și șefii Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și Agenției Naționale a Medicamentului.

 

Totodată, ministrul Sănătății ar urma să vină la întâlnire însoțit de producători de astfel de medicamente, au mai spus sursele citate.

 

Convocarea ministrului Sănătăţii la Guvern vine în contextul în care, sâmbătă, o femeie a murit la Spitalul Județean din Alba Iulia din cauza lipsei de imunoglobulină. Pacienta de 69 de ani a fost transferată în octombrie de la Sibiu tot din cauza lipsei acestor doze.

 

După decesul pacientei, ministrul Florian Bodog s-a apărat arătând că „problema imunoglobulinei a apărut anul trecut” și l-a atacat pe fostul ministru tehnocrat Vlad Voiculescu.

 

„11 luni. De 11 luni, domnul Prof. Univ. Dr. Florian BODOG este ministrul sănătății în guvernul României. Am citit ceva mai devreme postarea domnului ministru și recunosc că m-a lăsat perplex. Despre faptul că găsește de cuviință să se certe cu mine în situația în care câtorva mii de pacienți viața le este pusă în pericol de măsuri luate de dânsul și colegii dânsului din PSD-ALDE, nu știu ce să spun”, i-a răspuns Vlad Voiculescu actualului ministru al Sănătății.

TAGS : guvern tudose florian bodog ministru sanatate criza imunoglobulina
Comentarii
Marius Nicolescu 2017-12-05
Ăstia de la PSD, dar nu îi pot apăra nici pe penelisti, au un fix - Dau vina pe moștenirea trecutului -. Altceva, vital pentru bolnavi, nu stiu sa faca. Și o fac, de douăzeci și opt de ani, cu un tupeu de nedescris. Și cand a venit un om cinstit, care a vrut să deratizeze sistemul ciumat din sănătate au sărit toate cobrele din sistem pe el. Rușine tovarășe ministru Botog! Mare rușine, tovarășe. Un pacient care se luptă cu sistemul medical obtuz românesc.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1099
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22