Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Donald Trump va recunoaște miercuri Ierusalimul ca singura capitală a Israelului
Dora Vulcan - - - -
2017-12-06
International
1

Donald Trump va recunoaste, miercuri, Ierusalimul drept capitala a Israelului, in sens contrar deceniilor de prudenta americana in aceasta privinta si in pofida avertismentelor liderilor din regiune care se tem de o izbucnire a violentei, scrie AFP.

 

 

 Anuntul presedintelui american, prevazut sa fie facut la ora 13.00 GMT (ora 20.00, in Romania), ar putea face sa anuleze eforturile de pace ale ginerelui si consilierului sau, Jared Kushner, insarcinat cu gasirea unei solutii la conflictul israeliano-palestinian, transmite Hotnews.ro. 

 

Orice recunoastere a Ierusalimului drept capitala a Israelului este un "casus belli" pentru liderii palestinieni, care considera ca Ierusalimul de Est, anexat de Israel in 1967, trebuie sa fie capitala statului la care ei aspira, mai scrie sursa citata.

 

"In data de 6 decembrie 2017, presedintele Trump va recunoaste Ierusalimul drept capitala Israelului", a indicat un oficial al administratiei sub acoperirea anonimatului, subliniind "recunoasterea unei realitati" in acelasi timp istorice si contemporane.

 

Liderul de la Casa Alba va ordona totodata pregatirea transferului ambasadei Statelor Unite de la Tel Aviv la Ierusalim. El nu va fixa totusi calendarul acestei mutari care ar urma sa dureze "ani", odata cu necesitatea de a gasi un loc, de a finanta si a construi un nou sediu.

 

"Presedintele isi tine o promisiune centrala a campaniei sale, promisiune care a fost facuta de numerosi candidati la presedintie", a indicat acest oficial american.

 

In cursul unui dialog telefonic marti, presedintele palestinian, Mahomoud Abbas, l-a avertizat pe Donald Trump asupra "consecintelor periculoase ale unei asemenea decizii asupra procesului de pace, securitatii si stabilitatii in regiune si in lume".

TAGS : sua donald trump israel palestina capitala ierusalim
Comentarii
lucid 2017-12-06
E primul gest serios care denota ca Trump e iresponsabil. Sa insulti in asa hal cele mai mari religii ale lumii - Crestinismul si Islamul - e dovada de dereglaj mental.
Total 1 comments.
Mai multe din International
1452
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22