Donald Trump va recunoaște miercuri Ierusalimul ca singura capitală a Israelului

Dora Vulcan | 06.12.2017

Donald Trump va recunoaste, miercuri, Ierusalimul drept capitala a Israelului, in sens contrar deceniilor de prudenta americana in aceasta privinta si in pofida avertismentelor liderilor din regiune care se tem de o izbucnire a violentei, scrie AFP.

Pe aceeași temă

 

 

 Anuntul presedintelui american, prevazut sa fie facut la ora 13.00 GMT (ora 20.00, in Romania), ar putea face sa anuleze eforturile de pace ale ginerelui si consilierului sau, Jared Kushner, insarcinat cu gasirea unei solutii la conflictul israeliano-palestinian, transmite Hotnews.ro. 

 

Orice recunoastere a Ierusalimului drept capitala a Israelului este un "casus belli" pentru liderii palestinieni, care considera ca Ierusalimul de Est, anexat de Israel in 1967, trebuie sa fie capitala statului la care ei aspira, mai scrie sursa citata.

 

"In data de 6 decembrie 2017, presedintele Trump va recunoaste Ierusalimul drept capitala Israelului", a indicat un oficial al administratiei sub acoperirea anonimatului, subliniind "recunoasterea unei realitati" in acelasi timp istorice si contemporane.

 

Liderul de la Casa Alba va ordona totodata pregatirea transferului ambasadei Statelor Unite de la Tel Aviv la Ierusalim. El nu va fixa totusi calendarul acestei mutari care ar urma sa dureze "ani", odata cu necesitatea de a gasi un loc, de a finanta si a construi un nou sediu.

 

"Presedintele isi tine o promisiune centrala a campaniei sale, promisiune care a fost facuta de numerosi candidati la presedintie", a indicat acest oficial american.

 

In cursul unui dialog telefonic marti, presedintele palestinian, Mahomoud Abbas, l-a avertizat pe Donald Trump asupra "consecintelor periculoase ale unei asemenea decizii asupra procesului de pace, securitatii si stabilitatii in regiune si in lume".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22