Un medic izbucnește în plâns la radio: copii care vor să se sinucidă în lipsa imunoglobulinei

Dora Vulcan | 06.12.2017

Medicul pediatru imunolog Alexis Cochino (foto) a izbucnit în plâns în timpul unui interviu la Europa FM in momentul in care povestește despre drama cumplită prin care trec copiii care vor să se sinucidă din cauza lipsei imunoglobulinei.

Pe aceeași temă

 

înregistrarea Europa FM, a i c i 

 

Medicul pediatru spune ca unul dintre adolescentii pe care ii are in grija a incercat sa-si ia viata, disperat de lipsa tratamentului și de drama prin care trec părinții săi. Până la momentul în care relatează despre situația din sistem tonul său nu lasă să se bănuiască nimic. În momentul în care relatează drama adolescentului care a încercat să se sinucidă, medicul izbucnește în plâns.

 

"Exista, pe imunologie pediatrica, aproximativ 100 de copii a caror viata este pusa in pericol in acest moment. Sunt, unii dintre ei, internati in spital, unii cu boli grave. Daca nu vor ajunge azi, acum medicamentele, risca sa-si piarda viata. Si multi altii sunt in situatii similare, desi inca nu la fel de grave. Sunt adolescenti, dintre copiii mai mari, care auzind toate discutiile si simtind agitatia noastra si a parintilor si disperarea, unul a incercat sa se sinucida si celalalt vrea sa faca acelasi lucru. Imi pare rau (in lacrimi), cam asta e situatia in pediatrie", a spus medicul Alexis Cochino la Europa FM.

 

 Pana acum, o femeie din județul Alba a murit pentru ca nu a primit la timp imunoglobulina de care avea nevoie. In situatia ei sunt si alți pacienți din țară care așteaptă și acum ajutor de la autorități.

 

Medicul pediatru imunolog Alexis Cochino va merge și el la întâlnirea de la Guvern. Doctorul spune că viețile a aproape 100 de copii depind de acest tratament. În lacrimi, cere ajutorul autorităților, scrie Europa Fm pe pagina sa. 

 

Acesta spune ca până acum, pacienții care depind de imunoglobulină nu s-au mai confruntat cu lipsa tratamentului.

 

“În ultimii 3-4 ani, a fost un flux relativ previzibil de imunoglobulină, ceea ce a făcut ca viața lor să fie aproape normală, cu excepția faptului că trebuie să vină lunar la spital pentru a-și face tratamentul. Dar, în rest, viața lor se poate desfășura normal, se duc la școală, învață, au prieteni, cresc, unii au ajuns studenți“, spune medicul Alexis Cochino.

 

La întâlnirea de miercuri, de la Palatul Victoria, au fost convocaţi şi şefii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului. Potrivit Agerpres, ministrul Sănătăţii ar urma să vină la întâlnire însoţit de producători de astfel de medicamente.

 

Criza medicamentelor s-a acutizat in ultimele luni, dupa ce Ministerul Sanatatii a scos aceste medicamente de pe lista medicamentelor esentiale. Ministerul a cumparat in regim de urgenta cateva sute de medicamente care nu sunt insa potrivite pentru tratament, scrie Hotnews.ro. 

 

In ciuda mitingurilor de proteste si a apelurilor disperate ale bolnavilor, Ministerul Sanatatii s-a aratat incapabil pana la acest moment sa rezolve situatia. Azi de la ora 10.00 a inceput la Guvern o intalnire intre premierul Mihai Tudose, ministrul Sanatatii, Florian Bodog, dar si sefi ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, dar fara pacienti.

 

Mai multe despre medicul Cochino și opțiunea sa pentru România, în cadrul campaniei ”Reușesc oriunde / Aleg România”, aici. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22