Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Toader sustine ca nu a primit reprosuri de la ambasadori legate de Legile Justitiei
E.B. - - - -
2017-12-06
Actualitate Interna
1

Tudorel Toader, ministrul Justitiei, sustine ca ambasadorii cu care s-a vazut astazi, reprezentanti din 10 tari, nu au avut niciun repros sa ii faca referitor la Legile Justitiei.

 
 

"Ca o prima concluzie, nimeni nu contesta libertatea de legiferare, nimeni nu contesta necesitatea modificarii Legilor Justitiei in acord cu exigentele constitutionale, in acord cu standardele europene, nimeni nu contesta necesitatea adoptarii unor solutii echitabile in Legile Justitiei", a declarat Tudorel Toader, la finalul intalnirii de la Ministerul Justitiei, conform ziare.com.

 

Intrebat daca in cadrul intalnirii au fost reprosuri din partea diplomatilor, Toader a raspuns: "Nu. Va asigur ca n-a existat niciun repros. A fost o discutie absolut constructiva, o discutie lamuritoare, o discutie care e normal si necesar sa aiba loc intre institutii".

 

Ministrul Toader a avut o intrevedere cu sefii misiunilor diplomatice din zece tari.

 

Recentele evolutii legislative, stadiul indeplinirii celor 12 recomandari din MCV, echilibrul si separatia puterilor in stat, precum si structurarea statului de drept, s-au numarat printre principalele teme de discutie cu ambasadorii Belgiei, Canadei, Estoniei, Frantei, Germaniei, Marii Britanii, Olandei, Sloveniei, Statelor Unite ale Americii si Suediei.

 

In timp, in Parlament, a fost azi scandal pe tema Legilor Justitiei, prima dintre acestea - statutul judecatorilor si procurorilor - intrand pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor, prima sesizata.

 

TAGS : toader justitie ambasadori legi reprosuri
Comentarii
emil 2017-12-07
Hotie, hotie, dar sa stim si noi.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
709
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22