PSD, teoria conspiraţiei: Terea a fost agresat de protestatari manipulaţi de statul paralel

E.b. | 07.12.2017

PSD Sibiu susţine, referitor la incidentul de la Palatul Parlamentului de miercuri seară în care a fost implicat deputatul Ioan Terea, că acesta a fost „agresat din senin”, fără să se poată apăra, de doi protestatarii"

Pe aceeași temă

 

Aceştia  "au sărit pe maşina lui, pe care au început să o lovească cu pumnii şi picioarele".

 

PSD Sibiu  face apel la manifestanţii paşnici să se retragă din grupurile de protestatarii violenţi şi manipulaţi de oameni care sunt coordonaţi de cei care conduc statul paralel.


Suntem martorii unor manifestaţii de stradă care au depăşit cu mult normele unor proteste democratice. Ne exprimăm îngrijorarea pentru ceea ce se întâmplă de câteva zile în stradă, mai ales că, este evident că felul în care au ales cei câţiva protestatari (aceiaşi de fiecare dată) să manifeste, devine din ce în ce mai periculos pentru întreaga societate”, transmite PSD Sibiu, conform, News.ro.

 

Grupul susţine că deputatul Ioan Terea a fost agresat „din senin” şi nu a reuşit să se apere, iar maşina lui a fost lovită cu pumnii şi picioarele de doi manifestanţi.


„Când am vrut să plec din Palatul Parlamentului, SPP mi-a spus că ies pe poarta din stânga. Imediat am făcut tot stânga, iar în momentul în care mi-au văzut maşina, doi protestatari au sărit pe maşină şi au început să dea cu picioarele şi cu pumnii în maşină. Unul dintre ei s-a agăţat de oglinda maşinii, am oprit pe dreapta, a venit poliţia”, ar fi spus Ioan Terea imediat după incident, conform PSD Sibiu.


Terea a făcut testul etilotest la insistenţele protestatarilor, care spuneau că este băut. Deputatul a cerut să-i fie prelevate şi probe de sânge pentru a demonstra că acuzaţiile sunt false, iar ulterior şi la poliţie, unde s-a constatat că maşina are urme pe lateral, dovada că nu a intrat în grupul de protestatarii.


„Maşina are urme clare de lovituri pe lateral (portieră dreapta - spate), semn că demnitarul NU a intrat în grupul de protestatari, aşa cum aceştia au început să strige şi să acuze, încercând să mintă forţele de ordine şi pe anchetatori”, explică PSD Sibiu.


PSD  face apel la „protestatarii de bună credinţă” să nu accepte manifestaţiile violente şi să iasă din grupurile manipulate de oameni pericoluşi care sunt coordonaţi de cei care conduc statul paralel.


PSD Sibiu face apel către protestatarii de bună credinţă să nu accepte manifestaţiile violente şi să se retragă din grupurile manipulate de câţiva indivizi extrem de periculoşi, care, este evident că sunt coordonaţi de cei care conduc statul paralel şi vor să blocheze activitatea Parlamentului României”, spune PSD.

 

De asemenea, membrii PSD susţin că în permanenţa sunt oameni în stradă care instigă la violenţă şi îi manipulează pe cei paşnici, dând exemplu incidentul de săptămâna trecută, în care un bătrân de 71 de ani a fost lovit de un protestatar în Piaţa Victoriei, spărgându-i arcada, după ce acesta l-a lovit cu rucsacul.


Noi respectăm dreptul constituţional la liberă exprimare şi dreptul cetăţenilor de a protesta, atâta timp cât aceste proteste se înscriu în limitele legii şi nu se recurge la acte de violenţă. Parlamentul este instituţia supremă a democraţiei, iar dezbaterile, schimburile de idei şi opinii trebuie să se desfăşoare în acest for, într-un mod civilizat”, spune Bogdan Trif, Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Sibiu.

 

Dosar penal pentru vătămare 

 

Poliţia a deschis dosar penal pentru vătămare din culpă pe numele deputatului PSD de Sibiu Ioan Terea, acuzat că a lovit două persoane miercuri seară la protestul din faţa Palatului Parlamentului, urmând să fie înaintat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).


Două persoane au acuzat miercuri seară la protestul din faţa Parlamentului că o maşină în care se afla un deputat şi care a ieşit din curtea Palatului Parlamentului le-ar fi atins.


Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, poliţiştii Brigăzii Rutiere care acţionau pentru fluidizarea traficului în zona Palatului Parlamentului au intervenit  la momentul în care au observat un incident rutier în care au fost implicate trei persoane - doi pietoni si un şofer. "Toţi cei în cauză au fost duşi la sediul Brigăzii Rutiere pentru audieri şi pentru a se stabili situaţia de fapt", a precizat Sarca.

 

La finalul dezbaterilor din Camera Deputaţilor, parlamentarii puterii au fost huiduţi de către manifestanţi, în timp ce parlamentarii USR au ieşit cu lanternele telefoanelor aprinse şi li s-au alăturat protestatarilor.

 

Protestele au început în jurul orei 18.00, iar numărul forţelor de ordine mobilizate a fost impresionant.

 

****************

 

Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor a fost adoptată miercuri pe articole într-o şedinţă maraton care a durat peste 12 ore, votul final fiind însă amânat pentru că PSD - ALDE - UDMR nu au reuşit să strângă suficienţi deputaţi pentru a adopta actul normativ. Singura modificare adoptată de plen faţă de varianta comisiei a fost obligativitatea statului de a se îndrepta împotriva magistratului care a săvârşit o eroare din rea-credinţă sau gravă neglijenţă.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22