Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Barna: Intenţia lui Iordache de a modifica regulamentul, «dictatura majorităţii în plen»
E.B. - - - -
2017-12-07
Actualitate Interna
0

Dan Barna, liderul USR, a declarat, joi, că iniţiativa lui Florin Iordache pentru modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor introduce dictatura majorităţii în plen.

 
 

Nu credeam să ajung să spun asta despre întoarcerea dictaturii în Parlament. (...) Vă daţi seama de absurditatea acestei reglementări. Această reglementare nu face decât să introducă o dictatură a majorităţii pe ceea ce înseamnă plenul,

 

Domnii Iordache, Ciuhodaru şi Cucşa au propus o modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor astfel încât ceea ce s-a întâmplat ieri, utilizarea de instrumente parlamentare pentru blocarea unei legi să nu mai fie posibil. Practic, se încearcă interzicerea posibilităţii de a dezbate amendamente în plenul Camerei Deputaţilor. Ea este o încercare de ascundere pentru câteva modificări insignifiante şi o perdea de fum destul de transpartentă”, a afirmat Dan Barna, citat de News.ro

 

Liderul USR a subliniat că, prin această iniţiativă, se elimină dreptul fundamental al parlamentarilor de a îşi susţine amendamentele.

 

Până acum aveai posibilitatea, ca deputat al statului român, să îţi susţii un amendament în măsura în care era necesar sau considerat necesar pentru societate. Acum se elimină acest drept fundamental al parlamentarilor. Este un pas mai departe în abuzul pe care îl vedem de zile întregi în România”, a mai spus Barna.

 

****************

 

Deputatul PSD Florin Iordache a depus la Parlament, împreună cu Tudor Ciuhodaru (PSD) şi Marian Cucşa (ALDE), un proiect de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor, astfel încât, în plen, după epuizarea timpului alocat dezbaterilor, amendamentele admise se supun votului la pachet, iar cele respinse doar în unele cazuri.

 

TAGS : barna usr iordache regulament camara deputatilor dictatura majoritatii
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2280
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22