Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Polonia: Premierul demisionează. Fostul bancher Morawiecki, de la Finanțe, îi ia locul
Dora Vulcan - - - -
2017-12-08
International
0

Vicepremierul și ministrul de Finante, Mateusz Morawiecki o va inlocui pe Beata Szydlo, premierul demisionar al Poloniei dupa ce ea a anuntat ca renunta la functia de sef al guvernului conservator nationalist polonez, în ciuda faptului că a supraviețuit unei moțiuni de cenzură, transmite AFP.

 

 

 

Anunțul a fost făcut de Partidul Lege și Justiție (PIS) prin vocea purtătorului de cuvânt al partidului, Beata Mazurek. ”Este vorba despre a face fata unor noi sarcini in politica externa si internp”, a declarat ea, fără a preciza și natura acestor provocarim, scrie Hotnews.ro.

 

"Premierul Beata Szydlo si-a prezentat demisia in fata comitetului politic al PiS si i-a fost acceptata", a declarat ea reporterilor.

 

"Comisia l-a numit pe vicepremierul Mateusz Morawiecki pentru functia de prim-ministru". Ultimele luni ale acestui an au adus multe schimbari importante in situatia interna si internationala, a mai spus Mazurek.

 

"Ultimii doi ani au fost excelenti pentru mine. Faptul ca am fost in slujba Poloniei si a polonezilor a fost o onoare", a scris Beata Szydlo intr-un mesaj pe Twitter.

 

Viitorul premier, Mateusz Morawiecki, in varsta de 49 de ani, este un fost bancher si se bucura de sprijinul liderului PiS, Jaroslaw Kaczynski. Fiul unui fost adversar anticomunist, a studiat la Universitatea din Wroclaw, iar apoi a urmat economia si dreptul in Statele Unite, Germania si Elvetia, avand de asemenea, o vasta cultura generala.

 

In 2015,  a  intrat in guvernul PiS, in calitate de ministru al Dezvoltarii si viceprim-ministru, iar 2016 a preluat si portofoliul Finantelor.

TAGS : polonia demisie premier beata szydlo supravietuire motiune ministru finante bancher mateusz moraviecki
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1100
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22