Procurorul general: Avem pirghii legale sa aparam independenta justitiei. Suntem hotariti

Fara Autor | 08.12.2017

Procurorul general, Augustin Lazar, a revenit vineri dimineata cu o declaratie impotriva mutilarii legii justitiei in parlament, spunind ca magistratii pregatesc parghiile legale pentru a apara independenta justitiei. Joi, Lazar a dat publicitatii un text in care avertizeaza ca modificarile incalca Constitutia.

Pe aceeași temă

 

Lazar a pecizat ca procurorii au pirghii legale pentru a  apara independenta  justitiei: "Avem, dar nu le anuntam. Toate la momentul potrivit. Le pregatim".

 

"De Ziua Constitutiei (8 decembrie) vrem sa ne aparam", a mai spus Augustin Lazar.

 

"Pas cu pas, tot ceea ce se intampla e facut in asa mod incat nu sa intareasca independenta procurorului ca parte a indepedentei magistratilor, ci evident sa o slabeasca, sa o puna sub control si atunci evident ca va fi o problema si cu indepedenta Justitiei", a explicat Lazar.

 

Procurorul general a adaugat ca este obligatorie "fara niciun dubiu" consultarea Comisiei de la Venetia inainte de orice decizie de modificare a Legilor Justitiei, insa "nu exista niciun interes din partea celor care vor sa promoveze aceste legi pentru ca ar lua timp si le-ar strica planurile".

 

CITESTE SI  Augustin Lazăr: A-i supune pe procurori controlului politic înseamnă să încalci statul de drept

 

Amintim ca joi Comisia Iordache a decis infiintarea unei sectii speciale in cadrul Parchetului General, care sa investigheze magistratii. Astfel se taie din competentele DNA, care pana acum ancheta infractiunile de coruptie savarsite de procurori si judecatori. Aproape intreg corpul magistratilor din Romania s-a opus idee infiintarii unei astfel de structuri, la fel si Opozitia, insa Puterea nu a tinut cont de asta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22