Turcan, despre legile Justiției: Este un atac fără precedent, un abuz unic în UE

E.b. | 08.12.2017

Deputata Raluca Turcan, prim-vicepreședintele PNL, a afirmat, vineri, că se așteaptă "la tot ce este mai rău" în legătură cu legile Justiției din partea "celor care au acaparat decizia politică în PSD-ALDE".

Pe aceeași temă

 

"Cu legile Justiției, bulgărele care s-a transformat în avalanșă probabil că va ajunge să spulbere totul în cale, pentru că mie îmi este foarte clar că pentru foarte mulți dintre cei care au acaparat decizia politică în PSD-ALDE, deja legile Justiției sunt o chestiune de libertate la propriu. Pentru că aceste legi le spală, la propriu, dosarele în Justiție, pentru care probabil ar putea să obțină ani grei de închisoare", a spus Raluca Turcan, citată de Agerpres, într-o conferință de presă la Sibiu.

 

Aceasta s-a referit și la liderul PSD, Liviu Dragnea, menționând că România este unică în Europa prin faptul că acesta rămâne pe funcție și coordonează legi în Parlament, deși "are la activ o condamnare definitivă, un dosar trimis în instanța și o anchetă penală pe fraudă de bani europeni, în curs."

 

"Nu există nicio explicație rațională, pentru care niște oameni, cu o majoritate parlamentară solidă, își folosesc această majoritate exclusiv pentru cotropirea Justiției, subordonarea Justiției, timorarea procurorilor, schimbarea procedurilor de numire procurorilor și a instituțiilor care pot să asigure funcționarea corectă a Justiției.

 

Este un atac fără precedent, este un abuz democratic unic în UE. Suntem unici în UE, cu numărul trei în statul român, care are la activ o condamnare definitivă, un dosar trimis în instanță și o anchetă penală pe fraudă de bani europeni, în curs. Și cu toate acestea, rămâne pe funcție. Și cu toate acestea coordonează legi în Parlament, printr-o majoritate nocivă care să-i rezolve problemele în instanță", a arătat prim-vicepreședintele PNL.

 

Întrebată ce crede că se va întâmpla cu legile Justiției, Raluca Turcan a răspuns: "Mă aștept la ce este mai rău". 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22