Orban avertizeaza: Senatorul Zamfir, exclus din PNL daca sustine plafonarea dobanzilor

E.b. | 08.12.2017

Presedintele PNL, Ludovic Orban, l-a avertizat, vineri, pe senatorul liberal Daniel Zamfir ca daca va mai avea initiative legislative care nu sunt sustinute de partid ci "de consilierul premierului Tudose" va fi exclus din PNL.

Pe aceeași temă

 

"Marturisesc ca ma deranjeaza ca este sustinut de consilierul premierului Tudose si nu cred ca voi accepta mult timp acest lucru, cum nu accept ca alti colegi sa fie jigniti de domnul senator. Cu siguranta, e un avertisment. Am discutat despre asta, i-am exprimat opiniile mele, iar in materie de aceste initiative pe care le sustine impreuna cu consilierul Guvernului PSDragnea, ma deranjeaza profund si iese din linia PNL", a declarat Orban, citat de ziare.com.

 

La scurt timp dupa declaratia presedintelui PNL, liberalii au transmis un comunicat de presa in care spun ca "protejarea populatiei fata de cresterea alarmanta a dobanzilor la creditele in lei nu se poate face prin mecanisme arbitrare stabilite prin lege, ci prin renuntarea la politicile guvernamentale populiste ale guvernarii PSD - ALDE care au dus la scumpiri in lant si la majorarea dobanzilor".

 

"O astfel de initiativa legislativa ar produce daune in economie si ar afecta negativ companiile si populatia pentru ca ar duce la o reducere a creditarii si implicit a dezvoltarii economice", se mai arata in comunicatul PNL.

 

PNL face referire la propunerea legislativa a senatorului Zamfir, care prevede modificarea si completarea ordonantei privind dobanda legala remuneratorie si penalizatoare pentru obligatiile banesti, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale in domeniul bancar, "dobanda conventionala, atat cea remuneratorie, cat si cea penalizatoarea, platibila conform contractului de catre consumator, nu poate depasi cu mai mult de 50% pe an dobanda legala".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22