Israelul bombardează poziții ale Hamas în replică la atacurile cu rachetă din Fâșia Gaza

Dora Vulcan | 09.12.2017

Avioane ale Israelului au bombardat mai multe pozitii ale gruparii militare Hamas, in replica la atacurile cu racheta lansate recent din Fasia Gaza.

Pe aceeași temă

 

 

 Cel putin 25 de persoane au fost ranite in primul raid aerian in Gaza, potrivit oficialilor palestinieni. Bombardamentele vin dupa ce trei rachete au fost lansate din Gaza catre Israel in ultimele zile, una dintre ele lovind sudul orasului Sderot.

 

Tensiunile dintre israelieni si palestinieni au crescut dupa ce presedintele american Donald Trump a recunoscut Ierusalimul capitala Israelului.

 

Israelul a considerat Ierusalimul drept capitala, in timp ce palestinienii pretind estul Ierusalimului - ocupat de Israel in razboiul din 1967 - drept capitala a viitorului stat Palestinian.

 

Doi palestinieni au murit dupa ce trupele israeliene au atacat multimea in Gaza in timpul ciocnirilor de vineri.

 

Israelul a anuntat ca a interceptat un proiectil, un altul a fost gasit intr-o zona neidentificata si altul a aterizat in Sderot, vineri, fara sa se inregistreze victime.

 

Fortele aeriene din Israel au organizat mai multe raiduri catre Hamas, vineri, a declarat ministrul palestinian al Sanatatii pentru AFP, precizand ca 25 de persoane au fost ranite.

 

Fathi Hammad, un lider Hamas, a spus vineri ca oricine cauta sa mute ambasada la Ierusalim "este un dusman al palestinienilor".

 

Cel putin 217 palestinieni au fost raniti in confruntarile de la West Bank, in estul Ierusalimului, potrivit medicilor palestineni.

 

Mii de protestatari propalestineni au demonstrat in Iordania, Egipt, Irak, Turcia, Tunisia si Iran.

 

Ierusalimul are o importanta egala atat pentru Israel cat si pentru palestinieni. Aici sunt situri sacre ale celor trei credinte monoteiste - iudaica, islamista si crestina.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22