Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Danileț îi cere lui Gârbovan să facă publică lista judecătorilor pe care-i reprezintă
Dora Vulcan - - - -
2017-12-09
Actualitate Interna
1

”(...) îi cer doamnei Gârbovan să dezvăluie public numărul și lista cu membrii UNJR despre care pretinde că sunt judecători, precum și data ultimei adunări generale pe care a ținut-o și prin care a fost mandatată să meargă la Parlament în numele acestor membri”, scrie judecătorul Cristi Danileț.

 

 

Judecătorul Cristi Danileț îi solicită președintelui Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan, să facă publice numărul și lista membrilor UNJR pe care pretinde că îi reprezintă în Parlament, în comisia lui Iordache, și care ar fi mandatat-o pentru modificarea legilor Justiției.  

 

 

” Am văzut intenția doamnei Gârbovan ca nu știu ce protocoale să fie făcute publice. Eu sunt judecător de penal și în numele și pentru mine nu a fost încheiat niciun protocol. Pot să asigur de asta pe oricine.

 

Dar dacă tot suntem la capitolul dezvăluirea informațiilor secrete: îi cer doamnei Gârbovan să dezvăluie public numărul și lista cu membrii UNJR despre care pretinde că sunt judecători, precum și data ultimei adunări generale pe care a ținut-o și prin care a fost mandatată să meargă la Parlament în numele acestor membri.

 

S-ar putea ca publicul să aibă o mare surpriză! Eu spun că azi această asociație nu are mai mult de 3 membri activi și că niciunul nu a mandatat-o pe doamna Gârbovan să consilieze Parlamentul cum să modifice legile justiției”, scrie judecătorul Cristi Danileț pe pagina sa de Facebook. 

 

Florin Iordache, șeful comisiei speciale prin care se dă atacul asupra legilor Justiției, cu o fatală subordonare a magistraților față de puterea politică, invocă, la fiecare interpelare a sa pe subiect, că reprezintă, în modificările pe care le comite la legile Justiției, magistrații din România. Danileț spune că UNJR nu are mai mult de 3 membri activi. Pe de altă parte, toate solicitările USR de a permite participarea la dezbateri a reprezentanților Forumului Judecătorilor și ai Asociației Procurorilor, care reunesc mii de magistrați, s-au lovit de obtuzitatea șefului comisiei, Florin Iordache, și de grosolăniile necenzurate ale lui Eugen Nicolicea la adresa deputatului care a făcut repetat aceste cereri. Florin Iordache este autorul sinistrei OUG 13, prin care, în primele zile de guvernare PSD, s-a încercat dezincriminarea abuzului în serviciu, infracțiunea pentru care este judecat liderul PSD, Liviu Dragnea, șef de partid al politrucului Iordache, fost mecanic la fabrica de mobilă din Caracal și convertit la ale științelor juridice după studii obscure de Drept, în condiții învăluite în ceață.

 

Iordache a fost debarcat de la conducerea ministerului Justiției în urma protestelor de stradă și reactivat de PSD în postura de șef al comisiei care va întoarce Justiția cu decenii în urmă, sub carâmbul puterii politice.

 

Vineri, Forumul Judecătorilor cât și Asociația Procurorilor au cerut respingerea în Parlament a legilor Justiției. 

 

 

 

 

TAGS : parlament legile justitiei unjr garbovan judecatorul danilet membri unjr lista mandat parlament comisie iordache
Comentarii
Sorin 2017-12-10
Pai va spun eu domnule Danilet. Lista incepe cu Pivnisieru, Toader, Iordache, Nicolicea, Serban Nicolae,... Cam asa incepe, mai vreti si altii?
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2201
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22