Netanyahu acuză Europa de "ipocrizie" pentru reacția la decizia SUA asupra Ierusalimului

Dora Vulcan | 10.12.2017

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că reacția Europei la decizia președintelui american Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului este una ipocrită și dezvăluie "duble standarde".

Pe aceeași temă

 

 

 "Chiar dacă respect Europa, nu sunt dispus să accept duble standarde din partea ei", a declarat Netanyahu sâmbătă seara, înainte de a urca în avion pentru o vizită oficială de două zile la Paris și Bruxelles, transmite Agerpres.

 

Netanyahu a subliniat că el a auzit voci în Europa care au condamnat decizia lui Trump, dar nu și "rachetele lansate asupra Israelului sau teribila incitare împotriva lui". "Nu sunt dispus să accept această ipocrizie și, ca de obicei la acest important forum, voi prezenta adevărul Israelului fără frică și cu capul sus", a declarat Benjamin Netanyahu.

 

Premierul israelian va avea la Paris o întrevedere cu președintele Emmanuel Macron, înainte de a participa la Bruxelles la reuniunea miniștrilor de externe ai țărilor din UE.

 

Decizia lui Trump de a muta ambasada SUA în Israel din Tel Aviv la Ierusalim a fost urmată de ample reacții de condamnare și de proteste în lumea arabă și cea musulmană, proteste soldate până acum cu patru morți și sute de răniți.

 

Șefa diplomației europene, Federica Mogherini, a afirmat joi că decizia lui Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului are ''un potențial impact foarte îngrijorător'', dat fiind ''contextul foarte fragil''. ''Anunțul ne poate arunca înapoi spre vremuri și mai întunecate decât cele în care trăim acum'', a declarat Mogherini la Bruxelles.

 

Câteva sute de persoane au manifestat sâmbătă în Franța împotriva recunoașterii Ierusalimului drept capitală a statului Israel de către Statele Unite și a sosirii premierului israelian Benjamin Netanyahu duminică la Paris. La Paris, circa 400 de persoane s-au adunat în Piața Republicii la îndemnul asociațiilor EuroPalestine și France Palestine Solidarite.

 

Militanți palestinieni din Fâșia Gaza au lansat vineri noaptea rachete asupra zonei de sud a Israelului, la care acesta a răspuns cu lovituri aeriene în care au fost uciși doi oameni.

 

Palestinienii cer formarea propriului lor stat independent, cu partea de est a Ierusalimului drept capitală.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22