Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Eșec pentru Iordache: propunerea de modificare abuzivă a regulamentului Camerei, respinsă
Dora Vulcan - - - -
2017-12-11
Actualitate Interna
0

Comisia de regulament a Camerei Deputatilor a respins luni cu 4 voturi impotriva, 2 voturi pentru si 2 abtineri propunerea lui Florin Iordache de modificare a regulamentului astfel incat, in plen, dupa epuizarea timpului alocat dezbaterilor, amendamentele admise să se spună votului la pachet.

 

 

Surpriza a venit la votul reprezentantului UDMR în comisia, deputatul UDMR Marton Arpad, care a votat impotriva propunerii lui Florin Iordache. Marton Arpad este mâna forte a lui Iordache în comisia în care au fost mutilate legile Justiției, autor al redefinirii infracțiunii de conflict de interese iar recent a produs stupoare prin declarațiile făcute împotriva protestatarilor comparați cu minerii chemați de Ion Iliescu la București și care au devastat Capitala. Liderul UDMR Kelemen Hunor și-a cerut scuze pentru declarațiile deplasate ale lui Marton Arpad.

 

Potrivit deputatul USR Catalin Drula, care a participat la sedinta, liderul comisiei, deputatul PSD Eugen Nicolicea, a invocat conceptul de "majoritate ponderata" - adica fiecare parlamentar, desi are un vot, voteaza cu ponderea avuta in majoritatea parlamentara.

 

"Sunt in Comisia de Regulament unde fiecare grup (partid) are un singur reprezentant. Dl. Nicolicea sustine ca fiecare reprezentant voteaza cu ponderea partidului din care face parte. Deci nu un om, un vot. Pana si colegul de la UDMR care nu e in opozitie ii spune ca nu e asa. Nu mai stiu ce sa inventeze ca sa calce totul in picioare" a scris deputatul USR pe pagina sa de Facebook.

 

Acest proiect de hotarare ar fi trebuit votat chiar luni in plenul convocat cu cateva ore inainte, insa raportul nu a fost gata la timp, fiind nevoie sa se faca aceasta sedinta a comisiei de regulament seara, scrie News.ro.

 

Deputatul PSD Florin Iordache a depus miercurea trecuta la Parlament, impreuna cu Tudor Ciuhodaru (PSD) si Marian Cucsa (ALDE), un proiect de modificare a Regulamentului Camerei Deputatilor, astfel incat, in plen, dupa epuizarea timpului alocat dezbaterilor, amendamentele admise se supun votului la pachet, iar cele respinse doar in unele cazuri.

 

Astfel, cei trei vor ca Regulamentul sa stabileasca aceasta procedura: ¬In situatia in care timpul de dezbatere aprobat s-a epuizat, dezbaterea se incheie si presedintele Camerei supune unui singur vot toate amendamentele admise la un articol cuprinse in raportul comisiei. Amendamentele respinse se supun votului numai in cazul in care, prin vot, Camera a respins amendamentele admise de comisie¬.

 

TAGS : parlament modificare regulament propunere iordache majoritate ponderata
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2305
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22