Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Ce familii regale participă la înmormântarea Regelui Mihai I al României
Dora Vulcan - - - -
2017-12-13
Actualitate Interna
1

La inmormantarea Regelui Mihai I al Romaniei vor participa peste o suta de personalitati din toata lumea. Printre acestea se regasc Printul Charles, Regele Juan Carlos al Spaniei si sotia, Sofia, Regina Anne Marie a Greciei, sotia regelui Constantin al II-lea si principele Alexander al Serbiei.

 

 

 

 Au mai confirmat prezenta si membri ai altor familii regale: Carl Gustaf al XVI-lea si sotia sa, Printesa Astrid a Belgiei si Marele Duce Henri al Luxemburgului, Regina Silvia a Suediei, principesa Isabelle de Lichtenstein, Maria Magdalena a Austriei, principesa Chantal a Frantei, principele Leka al Albaniei, Simeon al II-lea al Bulgariei, mama regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei precum si alte familii nobiliare din Austria si Germania, scrie ziare.com.

 

Este posibil sa vina la Bucuresti si reprezentanti ai familiei imperiale din Japonia si ai casei regale din Bahrain.

 

Miercuri, la ora 11:00, sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui Mihai a ajuns la Aeroportul Otopeni, de unde a fost transportat cu masina la Castelul Peles. La aeroport au fost prezenti membri ai Casei Regale, printre care principesa Margareta, Radu Duda, fostul principe Nicolae, insotit de logodnica sa, dar si de politicieni si reprezentanti ai Guvernului, printre care Ludovic Orban, Teodor Melescanu si Mihai Fifor.

 

La ora 14:00, sicriul va fi asezat in Holul de Onoare al castelului, iar la ora 18:00 corpul neinsufletit al regelui va fi transportat de la Castelul Peles la Sala Tronului de la Palatul Regal din Bucuresti. La 20:30 va incepe o ceremonie, iar accesul publicului nu va fi permis.

 

Sambata, 16 decembrie, la ora 10:25, va avea loc un scurt serviciu religios, oficiat in Sala Tronului de la Palatul Regal, iar la ora 11:00, sicriul cu corpul neinsufletit al regelui Mihai va fi asezat pe un catafalc in Piata Palatului Regal.

 

La 11:10, sicriul va fi urcat pe un afet de tun, iar in intervalul 11:30 - 12:45, cortegiul funerar va merge pe jos, pe traseul Piata Palatului Regal - Calea Victoriei - Splaiul Independentei - Piata Unirii - Intrarea pe Dealul Mitropoliei.

 

De la ora 12:50 la ora 14:00, la Catedrala Patriarhala va avea loc slujba de inmormantare.

 

La ora 14:00, cortegiul funebru se va deplasa la Gara Regala Baneasa, pe ruta Piata Unirii, Piata Universitatii, Piata Romana, Arcul de Triumf, soseaua. Kiseleff, soseaua Bucuresti-Ploiesti, mai precizeaza comunicatul.

 

La ora 14:40, sicriul va fi transportat cu Trenul Regal, de la Bucuresti la Curtea de Arges, unde va avea loc inmormantarea.

TAGS : casa regala Regele Mihai familii regale inmormantare
Comentarii
Manole 2017-12-13
Romani ! Iubiti-va tara si neamul, dati slava Regelui si plangeti!
Dumnezeu sa te odihneasca in pace Marite!
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
3316
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22