Pleșu: Ne e normal ca oameni care reprezintă țara să aibă un comportament de cocalari

E.b. | 15.12.2017

Moştenirea Regelui Mihai lăsată românilor trebuie să fie, în primul rând, bunul simţ, spune Andrei Pleşu.

Pe aceeași temă

  

Pentru că ţara are nevoie de speranţă în normalitate, nu de discuţiile cu limbaj suburban care se poartă acum în Parlament, afirma Andrei Pleşu la Digi24.

 

O speranță și mult bun simț. Dacă stăm prost la aceste capitole, dacă ne pierdem speranța, atunci totul e de abandonat, dacă ne pierdem buna-cuviință despre care ni se spune că e virtute tradițională a acestui popor ajungem să votăm brambura, să avem opțiuni isterice”, a spus Andrei Pleșu.


Ajungem să vorbim cum se vorbește în Parlament, sunt lucruri inadmisibile, nu e normal ca oameni care reprezintă țară să aibă un comportament de cocalari, îmi pare rău să fiu la rândul meu grosolan, dar ca să înțeleagă și ei ce spun”, a adăugat el.

 

Parlamentarii continuă scandalurile legate de legile justiţiei, în ciuda tuturor criticilor venite din tot mai multe direcţii, spunea Andrei Pleşu, care nu înţelege cum PSD refuză să accepte că a greşit, deşi vin tot mai multe astfel de semnale.

 

Mi s-a părut chiar că se profită de fondul, atenția îndreptate spre evenimentele regale ca să se întâmple rapid, pe sub mână. Forumul judecătorilor, CSM, oameni care cu asta se ocupă, au obiecții pe reforma justiției. Asta se întâmplă și în UE, ambasadori. Un lucru nu înțeleg. Cum trebuie să fii alcătuit ca să nu spui niciodată 'uite, aici am greșit'?”, spune Andrei Pleșu.

 

Numai că eu constat că guvernanții, în fața tuturor obiecțiilor, nu au altă idee decât că ori sunt puse de străini, ori că trebuie stopate cu polițiști călare”, adaugă el.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22