Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


O imagine cât 1000 de cuvinte. Florin Iordache, la masa cu Daniel Morar, judecător CCR
Dora Vulcan - - - -
2017-12-15
Actualitate Interna
1

”Un fotograf amator a surprins astăzi un cadru care m-a umplut de emoție. Daniel Morar, judecător la CCR, fost procuror șef DNA, schimbă cu gesturi largi rețete culinare cu deja celebrul "criminal în serie" al legilor Justiției, Florin 'Ciordache' ”, scrie deputatul USR Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Fb. Fotografia a fost facuta vineri in jurul prinzului.

 

 

UPDATE

După ce a apărut și a doua poză, in care Iordache este vazut aratindu-i niste documente,  Morar a relatat pentru News.ro că Florin Iordache a venit pur şi simplu la masa sa şi i-a arătat ”nişte înscrisuri”, spunându-i că sunt modificări la statutul magistraţilor asistenţi ai Curţii Constituţionale.

 ”I-am zis că nu ştiu nimic şi că nu sunt implicat. Discuţia a durat două, trei minute şi cu asta, basta. Este restaurantul Senatului, în care mâncăm în fiecare zi. El a deschis un dosar, dar credeţi-mă că nu am înţeles exact ce, nu deschid discuţii. Nu stiu, cert e că spunea că privea statutul magistraţilor asistenţi ai Curţii Constituţionale. Nu m-am uitat peste documente, pot să merg şi la testul poligraf”, a precizat Morar pentru News.ro.
 
Daniel Morar a spus că, dacă ar fi fost fotografiat cu jumătate de oră mai devreme, ar fi fost surprins când dădea mâna cu Eugen Nicolicea, pentru că stăteau la aceeaşi coadă la restaurant.

 

UPDATE Florin Iordache a declarat pentru HotNews ca intilnirea a fost ”intimplatoare” .

La rindul sau, Daniel Morar a spus pentru Realitatea TV ca intilnirea nu a fost programata si ca ”nu exista niciun motiv pentru speculatii".

"Judecatorul CCR, Daniel Morar, mi-a explicat, in exclusivitate pentru Realitatea TV, cum de s-a intalnit cu Florin Iordache, cel care conduce comisia speciala pentru legile justitiei. Judecatorul sustine ca a fost o intalnire neprogramata, ca nu s-au discutat teme de justitie si nu e niciun motiv pentru speculatii," a relatat jurnalista Ionela Arcan.

 

 Imaginea a fost distribuită de deputatul USR, Emanuel Ungureanu, care spune că a primit-o de la un fotograf amator. .

 

”Un fotograf amator a surprins astăzi un cadru care m-a umplut de emoție.

Daniel Morar, judecător la Curtea Constituțională, fost procuror șef DNA, schimbă cu gesturi largi rețete culinare cu deja celebrul "criminal în serie" al legilor Justiției, Florin "Ciordache".

Sunt convins că oamenii sunt amici vechi, discutau despre rețeta de pus gogonele din Ardeal și despre rețeta ghiveciului de praz culeasă de domnul Iordache din Caracal.

Imaginile par a fi din Restaurantul Rustic plasat în zona Senatului României.

Cum comentați frumoasa întâmplare?”, arată Ungureanu.

 

 

Florin Iordache este șeful comisiei speciale care a mutilat cele trei legi ale Justiției: pe cea privind statutul magistraților, pe cea privind organizarea și funcționarea sistemului judiciar și pe cea privind organizarea și funcționarea CSM - legi fundamentale pentru funcționarea sistemului de justiției. Amendamentele introduse și votate pe repede înainte cu forța votului majorității PSD-ALDE, susținută de UDMR, vor duce Justiția cu zeci de ani în urmă. 

Săptămâna viitoare, comisia pe care o conduce pregătește asaltul asupra Codurilor penale asupra căruia deja s-au exprimat toți practicienii domeniului, în frunte cu șefii DIICOT, DNA și al Parchetului General, care atrag atenția că modificările, așa cum sunt gândite, vor sluji infractorilor și vor anihila activitatea procurorilor. 

 

Daniel Morar a fost, din 2005, procuror șef al DNA iar din 2013 a fost numit de președintele Traian Băsescu judecător la Curtea Constituțională pentru un mandat de 9 ani, până în 2022.  

 

Morar este criticat pentru votul pe care l-a dat la ultimele decizii controversate ale CCR, care au favorizat coalitia PSD-ALDE, decizii care au pregătit terenul pentru desantul dat asupra Justiției. Votul său, chiar dacă nu este public poate fi identificat prin simplul fapt că deciziile controversate au fost date ori cu unanimitate, ori cu majoritate de voturi iar opiniile separate au fost făcute publice, a sa nefigurând printre acestea. 

TAGS : justitie iordache morar intalnire
Comentarii
lmihai 2017-12-15
Si Daniel Morar are un pret iar ciordache i-l negociaza. Daca s-ar purica putin mandatul lui Morar s-ar vedea ca a facut doar figuratie cu ....
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
4025
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22