Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Cotele defalcate din impozitul pe venit transferate bugetelor locale cresc la 100%
Dora Vulcan - - - -
2017-12-15
Actualitate Interna
1

Comisiile de buget-finanţe au adoptat un amendament la proiectul legii bugetului de stat pe anul 2018, în baza căruia cotele defalcate din impozitul pe venit trasnferate bugetelor locale cresc de la 71,5% la 100% pentru a compensa diminuarea cotei de impozitare a impozitului pe venit de la 16% la 10%.

 

 

 

 Amendamentul propus de UDMR şi adoptat cu susţinerea reprezentanţilor PNL, USR, UDMR şi cu votul lui Eugen Teodorovici (PSD), are următoarea formă:

 

"În anul 2018, prin derogare de la prevederile art. 32 şi art. 33 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, impozitul pe venit, cu excepţia impozitului din venituri de pensii, estimat a fi încasat la bugetul de stat se repartizează la nivelul fiecărei UAT, astfel: a) 18% la bugetul local al judeţului; b) 66,8% la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor pe al căror teritoriu îşi desfăşoară activitatea plătitorii de impozit pe venit; c) 15,2% într-un cont distinct, deschis pe seama direcţiei generale regionale a finanţelor publice/ administraţiei judeţene a finanţelor publice, la trezoreria municipiului reşedinţă de judeţ", transmite Agerpres.

 

Forma anterioară a articolului era: "În anul 2018, prin derogare de la prevederile art. 32 şi art. 33 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, din impozitul pe venit estimat a fi încasat la bugetul de stat la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale se repartizează o cotă de: a) 11,25% la bugetul local al judeţului; b) 43% la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor pe al căror teritoriu îşi desfăşoară activitatea plătitorii de impozit pe venit; c) 17,25% înt-un cont distinct, deschis pe seama direcţiei generale regionale a finanţelor publice/ administraţiei judeţene a finanţelor publice, la trezoreria municipiului reşedinţă de judeţ".

 

După adoptarea acestui amendament, membrii comisiei au decis să facă o pauză, arătând că în acest context întregul conţinut al art. 6 al proiectului ar urma să sufere modificări.

TAGS : parlament comisii buget-finante cote defalcate impozit primarii marire cota
Comentarii
?????? 2017-12-15
Considerați că președintele "Comisiei de buget-finanțe" a solicitat și documentele stabilite de Legea 24 din 2000 referitoare la normele de tehnică legislativă, pentru a pune în dezbaterea comisiei un astfel de amendament la Legea bugetului pentru anul 2018, cât și o analiză și avizul Ministerului de Finanțelor Publice referitoare la "influenele" asupra cheltuielilor bugetare, așa după cum precizează și articole din Legea 24 din 2000 ?
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1729
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22