Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


În 1994, Nicolicea cerea în numele actualului PSD ca Regele să fie declarat persona non grata
Dora Vulcan - - - -
2017-12-15
Actualitate Interna
2

Comisia condusă de Iordache și-a continuat activitatea de reformare a justiției inclusiv în zilele de doliu național. Deputatul PSD Eugen Nicolicea, unul dintre membrii de bază ai acestei comisii, are un trecut rușinos în relația cu monarhia, scrie recorder.ro.

 

 

 

Pe 11 octombrie 1994, la câteva zile după ce Regele Mihai fusese oprit pe Aeroportul Otopeni și împiedicat să intre în țară, Eugen Nicolicea (pe atunci deputat PDSR de Mehedinți) a luat cuvântul de la tribuna Parlamentului și a cerut Ministerului de Externe ca Regele să fie declarat „persona non grata pe teritoriul României”, scrie recorder.ro.

 

Discursul lui Nicolicea nu mai apare în arhiva de pe site-ul Camerei Deputaților, însă intervenția sa a rămas consemnată în paginile ziarelor din acea perioadă.

 

„Evenimentul zilei” scria că Nicolicea se referea la Rege cu apelativul „cetățeanul Mihai Hohenzollern” și, pe lângă solicitarea de a fi declarat persona non grata, cerea inclusiv pedepsirea parlamentarilor din Opoziție (Dinu Patriciu și Ticu Dumitrescu) care l-au întâmpinat pe Rege pe pista aeroportului.

 

„România liberă” scria în aceeași zi:Deputatul PDSR Eugen Nicolicea s-a suit la tribună și a ținut un discurs care l-ar fi umplut de invidie chiar și pe Vadim. Într-un limbaj de mahala, cu trimiteri obscene și de un umor grotesc și stupid, Eugen Nicolicea s-a referit mai ales la Dinu Patriciu care, profitând de imunitatea parlamentară, «a penetrat frontiera în ambele sensuri», încercând să forțeze intrarea Regelui în țară”.

 

 Contactat de Recorder, Eugen Nicolicea a refuzat să comenteze felul în care îl înfiera pe Rege cu 23 de ani în urmă și ne-a închis telefonul: „În primul rând, nu știu despre ce vorbiți și în al doilea rând mă deranjați”.

 

Nicolicea era numit de presa anilor ’90 „un Vadim Tudor al Camerei Deputaților”, liderul PRM fiind la acea vreme senator.

 

Nicolicea a recidivat și-n 1997.

 

articolul integral în Recorder

TAGS : psd nicolicea nicolicea regele mihai non grata
Comentarii
Horia 2017-12-16
Nimic nou pe frontul existent din Estul Ruropei. PSD-istul a crezut mai bine pentru el , ca si Vadim. N-a putut sa-i ia locul lui Tariceanu sau Dragnea. A ramas unde ii era locul. Si bine pentru el ca a ramas. Si rau pentru noi ca inca dupa atatia ani de le asa zisa eliberare avem de-aface cu astfel de....tovarasi.
FLORIAN D. MIREA 2017-12-16
Un activist comunist suta la suta.
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
24512
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22